קציצות סייטן אפויות בתנור עם רוטב עגבניות

מתכון למנה איכותית המיועדת לספורטאי סבולת, מפתחי גוף או אפילו לכאלה כאלו שרוצים להרשים את המשפחה ביום שישי בערב
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג

כשטבעונים נוהגים לדבר על תחליפי בשר הם נוהגים לציין, כמעט בנשימה אחת, טופו וסייטן יחד. צודקים, שניהם מכילים כמות נאה של חלבון. אולם בעוד שהטופו נהנה מיחסי ציבור טובים לאחרונה, הסייטן, איך נאמר זאת בעדינות, מושמץ מכל עבר (ובעיני, ללא סיבה מוצדקת). נכון, מדובר בראש ובראשונה בגלוטן שהוא חלבון המצוי בדגנים מסוימים וישנם אנשים שרגישים אליו וישנם אנשים שאף לא יכולים לעכל אותו כלל (חולי צליאק). אבל אם אינכם רגישים לגלוטן או חולי צליאק, דעו שגלוטן הוא חלבון נהדר לספורטאים טבעונים או צמחונים ולכל מי שרוצה לשלב חלבון מן הצומח בתזונה היומיומית שלו.

אז מה זה סייטן? | צילום: חגי לפלר

רגע, אז מה זה סייטן? סייטן הוא מזון הנוצר מגלוטן המצוי בדגן. בתהליך ייצור הסייטן נשטף העמילן כולו ונותר בעיקר החלבון הדגן (הגלוטן)/ מכיוון שלסייטן יש מרקם ונראות הדומה לבשר אני מאוד אוהב להכין ממנו בעיקר קציצות בדיוק כמו המתכון שלפניכם – קציצות סייטן ברוטב עגבניות אפויות בתנור, בריאות וטעימות שהכנתי מסייטן טחון בטעם טבעי. אם יש לכם בבית גוש סייטן שלם תוכלו להכין סייטן עם יין אדום ותבלינים.

ניתן לאכול 3-4 קציצות בארוחת הצהרים או לארוחת ערב בשילוב עם מנת כוסמת או קינואה, שאמורה לספק כמות נאה של חומצות אמינו שהן אבני היסוד של החלבון. הקציצות הללו יכולות להתאים למפתחי גוף בחדר כושר וגם לרצים או למתאמני סבולת בשל כמות החלבון הגבוה וכמות השומן הלא רוויה. רוטב העגבניות מכיל כמות נאה של נוגד החימצון בשם ליקופן שבתהליך הבישול ובחום הוא משפר יכולת ספיגתו.

הערכים התזונתיים של המנה: הערכים מתייחסים לקציצה עם כף רוטב (80 גרם ביחד):70 קלוריות, 7 גרם חלבון 7 גרם פחמימה, 5 גרם שומן, 3 גרם סיבים תזונתיים

כוס כוסמת מבושלת תוסיף: 100 קלוריות, 16 גרם פחמימה 3 גרם חלבון. חישבה את את הערכים התזונתיים התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר.

הקציצות מתאימות לרצים או למתאמני סבולת בשל כמות החלבון הגבוה | צילום: חגי לפלר

—————-
זמן הכנה: 10 דק'
זמן בישול: 15 דק'
מנות: 15

מרכיבים

לקציצות
350 גרם סייטן קצוץ בטעם טבעי
2 כפות שמן זית
1 מיץ מחצי לימון
2 כפות אגוזי מלך . קצוצים גס
4 שיני שום
1 צרור כוסברה ללא גבעולים
1 כפית קינמון
1/2 בצל בינוני
1 כף אבקת כורכרום
1 כף פפריקה
1 כף רוטב בברביקיו או קטשופ

ניתן לפזר מעט כוסברה קצוצה מעל | צילום: חגי לפלר

לרוטב
4 עגבניות
1 רסק עגבניות קטן
1 כף פפריקה
1/2 כוס מים
2 שיני שום
1 כף שמן זית
קציצות סייטן ברוטב עגבניות

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
2. קוצצים את הבצל דק
3. קוצצים את צרור עלי הכוסברה (ללא הגבעולים)
4. בקערה עמוקה מניחים את כל רכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומניחים על גבי תבנית אפייה מזלפים מעט (!) שמן זית ממעלה.
6. אופים ב 15 דק'
7. מכינים את הרוטב
8. שוטפים את העגבניות וחורצים בראש כל עגבניות צורה של X
9. מניחים בקערה ומוסיפים רבע כוס מים
10. מכניסים למיקרוגל ל 5-8 דק'
11. אפשר גם לבשל בסיר עם מים רותחים כ 10 דק'
12. הוציאו את העגבניות מהמיקרוגל ועכשיו ניתן לקלף את העגבניות בקלות. הקליפה ממש אמורה להתקלף מהעגבניה במידה ולא השיבו למיקרוגל לעוד מספר דקות
13. קלפו כל עגבנייה והשליכו את הקליפות
14. קצצו את העגבניות דק
15. בסיר עמוק חממו כף אחת של שמן זית וטגנו את השום כמספר שניות, הוסיפו את העגבניות הקצוצות כף הפפריקה ואת המים וערבבו היטב
16. מזגו את רוטב העגבניות לקערת הגשה, הניחו מעל הרוטב את קציצות האפויות ופזרו מעט כוסברה קצוצה מעל



חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"
נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג