קציצות חומוס טבעוניות שלא תפסיקו לנשנש

קציצות חומוס קלות להכנה שמכילות רק 76 קלוריות ליחידה אחת, מנה מושלמת לארוחת אחרי אימון או צהריים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג

מי מאתנו לא נתקל בקופסאות שימורים של חומוס בסופרמרקט ואין לו מושג מה לעשות מה לעשות איתם. נכון, חומוס הוא מקור נפלא לחלבון, ויטמין B, לחומצה פולית, הוא דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים (מה שעוזר לתחושת שובע לאורך זמן) ומאוד כיף לנגב חומוס בחומוסיות ולשלב את גרגרי הזהב האלו בתבשילים כמו קוסקוס, אבל אפשר להפוך אותם למנה העיקרית ולשחקן משמעותי בשולחן האוכל.

דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים | צילום: חגי לפלר

את הקציצות האלו עשיתי ממש במקרה שרציתי להכין משהו טעים מקופסת שימורים שנחה אצלי בארון כמה שבועות, חשבתי בהתחלה להכין פלאפל (קציצת החומוס האולטימטיבית) אבל רציתי לעשות קציצה יותר אלגנטית, כזו שאפשר להגיש לארוחה חגיגית. הקציצות האלו בעלות טעם לימוני עדין ומשגע, הן רכות ונימוחות. אפשר להגיש אותן בתוך פיתה עם סלטים וטחינה לביס מושלם. פתחתי את קופסת השימורים לאחר שוידאתי שכתוב על גבי האריזה שהיא איננה מכילה ביספינול A-BPA (חומר רעיל שמופרש מתוך קופסאות פח)

נועם בכר, יועצת התזונה ומדריכת הכושר מוסיפה את הערכים:

כל קציצה מכילה: 76 קלוריות

9.5 גרם פחמימה

3.5 גרם חלבון

1.5 גרם סיבים תזונתיים

23 מ"ג סידן

1 מ"ג ברזל

זמן ההכנה של המתכון 10 דק' וזמן הבישול 20 דק'

כל קציצה מכילה: 76 קלוריות | צילום: חגי לפלר

המרכיבים של המתכון

300 גרם גרגרי חומוס מבושל (אפשר גם מקופסת שימורים)
1 בצל בינוני
3 שן שום כתוש
4 כפות פירורי לחם מלא
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות טחינה גולמית
1 כף לימון
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף שמן זית

הוראות ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
3. במעבד מזון טוחנים היטב את החומוס ומעבירים לקערה
4. מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב
5. בעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג
6. אופים כ 20 -25 דקות עד שהקציצות משחימות


חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"

נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • רוני הגיב:

    מה זה כף לימון? כף מיץ/ כף לימון מרוסק בשלמותו? כף גרד לימון?

  • נטלי הגיב:

    העיסה קשה כמו אבן. רוב מעבדי המזון לא יטחנו את החומוס בלי הוספת נזלים. לא מספיק שחסרים נזלים, אתם כותבים להוסיף פרורי לחם? שיספגו מה? אין מה לספוג. משהו מקולקל במתכון. חבל שהתחלתי בלי לשים לב.

    1. יעל הגיב:

      הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצא מצוין. עיסה רכה להכנת קציצות.

    2. סתווית הגיב:

      הוספתי מלח ופלפל למתכון וגם כוסברה קצוצה את נייר הכפייה שימנתי. יצאו קציצות טעימות !

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג