לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים
הבסיס של המנה הזו הוא היא מן הסתם צ’יה וכדי להעניק את הטעם האופייני של הטרמיסו השתמשתי בקפה קר חזק מאוד (קולד-ברו שעשיתי לבד) אתם יכולים להשתמש בנס קפה חזק, אספרסו, פילטר, או כל קפה קר אחר שאתם אוהבים. אין מה לעשות חברים, טרמיסו זה קקאו וקפה, תפרידו אותם ואין לכם טעם של טרמיסו. אז כן, צריך פה קקאו. אני השתמשתי ביוגורט שקדים בטעם אגוזי לוז, כי הטעם האגוזי משתלב מושלם במנה אבל כל יוגורט אחר יכול להתאים פה.
ערכים תזונתיים לצנצנת טרמיסו צ’יה עם יוגורט שקדים אגוזי לוז
367 קלוריות
11 גרם חלבון
40 גרם פחמימה
16 גרם סיבים
19 גרם שומן (מתוכו 2 אחוז שומן רווי)
המרכיבים
3 כף זרעי צ'יה 38 גרם
1 כפית סירופ מייפל 10 גרם
1 כפית אבקת קקאו 5 גרם
3/4 כוס קפה קר
125 גרם יוגורט שקדים בטעם אגוזי לוז או כל טעם אחר שבא לכם
הוראות הכנה
בצנצנת עמוקה מוסיפים את זרעי הצ'יה, הקקאו, המייפל והקפה ומערבבים היטב
מניחים במקרר לפחות לשלוש שעות עד שזרעי הצ'יה והקפה הופכים למרקם אחיד ודומה לפודינג
הרכבת הטרימיסו
מניחים בתחתית כוס כף של פודינג צ'יה ועליו כף של יוגורט שקדים, מעליו עוד שכבה של פודינג צ'יה ומעליו עוד שכבה אחרונה של יוגורט שקדים
בוזקים מעט אבקת קקאו ממעל וזוללים בהנאה רבה.