לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר לעוד מתכונים
רוצים משהו קל ונגיש להכנה? קבלו מתכון מצוין לעוגיות קטוגניות דלות פחמימה, בטעם של תפוח קינמון, קלות להכנה וטעימות מאוד. אני רוצה להתחיל בכך שהעוגיות לא מתוקות. הן מתקתקות. אם אתם רוצים להגביר את המתיקות ועדיין לשמור על כמות פחמימות נמוכה הוסיפו ממתיק מלאכותי כמו סטיביה. את העוגיות האלו הכנתי מקמח שקדים טחונים מולבנים. אתם יכולים להכין לבד את הקמח. פשוט לטחון במטחנת תבלינים שקדים.
אפשר להחליף את קמח השקדים באותה כמות של קמח קוקוס אך דעו שתתקבלנה עוגיות בעלות טעם עז של קוקוס. כדי להוסיף טעם ואופי הוספתי אבקת קינמון. אם אתם לא אוהבים הסירו, אך דעו שגם תחושת המתיקות תעלם איתה. כדי להעניק לחות ומתיקות עדינה השתמשתי ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר. אפשר להחליף באותה כמות של בננה (אך זה ישנה דרמתית את כמות הפחמימות). תוספת נוספת לטעם ולסטייל הוא ממרח השקדים בתוספת מייפל.
ערכים תזונתיים
עוגייה אחת מתוך 20 במשקל של 22 גרם תכיל:
110 קלוריות
1.5 גרם חלבון
3 גרם פחמימה
9 גרם שומן
מרכיבים
200 גרם קמח שקדים כוס
150 גרם חמאת שקדים עם מייפל של ראסטיז
50 גרם רסק תפוחים לא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סוכר קוקוס
2 כפית אבקת קינמון
הוראות הכנה
1. בקערה עמוקה מערבבים את קמח השקדים, חמאת השקדים, רסק התפוחים, הקינמון ותמצית הוניל עד קבלת עיסה אחידה
2. מעבירים למקרר לחצי שעה
3. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות)
4. בעזרת ידיים יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים על גבי תבנית אפייה
5. בעזרת תחתית של כוס רטובה משטחים כל כדור לצורה של דיסקית
6. בעזרת מזלג יצורים צורה של צלב
7. בוזקים מעט קינמון וסוכר קוקוס ואופים כ 15 דקות
8. מצננים לחלוטין לפני שזוללים