לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר לעוד מתכונים
המתכון לאוכלי קטניות: קמח חומוס הוא האהבה הגדולה שלי במטבח. קמח עשיר בחלבון, קל לעבודה ורסטילי לחלוטין ובעל טעם עדין ונהדר. אם נשארה לכם כוס בודדת של קמח חומוס אתם יכולים לתקתק במטבח, תוך כמה דקות עוגיות מקמח חומוס מפנקות, טעימות וללא טעם לוואי כלל. מבטיח לכם שאף אחד לא ירגיש שזה עשוי מקמח חומוס.
מעט על המתכון
הבסיס של העוגיות האלו הוא (איך לא) קמח חומוס, אפשר להחליף את הקמח בקמח עדשים, כוסמין, קמח אפונה או כל קמח אחר שבא לכם אני המתקתי את העוגיות עם סוכר חום וסילאן. אם אתם רוצים להפחית את כמות הסוכר אתם יכולים. לא אמור לשנות את המרקם או את אופי האפייה.
כדי להעניק אקסטרה כיף וגם כדי לטשטש מעט את הטעם של קמח החומוס, השתמשתי בשוקולד מריר. אפשר להחליף באותה כמות של פקאנים, צימוקים או כל דבר שבא לכם.
ערכים תזונתיים של עוגיות מקמח חומוס
עוגייה אחת מתוך 8 תכיל:
270 קלוריות
4 גרם חלבון
16 גרם שומן (מתוכו 3 גרם רווי)
29 גרם פחמימה
עוגיות מקמח חומוס
זמן הכנה 5 דק'
זמן בישול 10 דק'
מנה הגשה 8 עוגיות גדולות
קלוריות 270 קלוריות
מרכיבים
רטובים
2 כפיות זרעי צ'יה
2 כפיות מים
2 כפות סילאן
1/3 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר
יבשים
3/4 כוס קמח חומוס 100 גרם
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קמח שקדים
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה
1. בקערה קטנה מערבבים את זרעי הצ'יה עם כפות המים עד שמתקבלת עיסה ומניחים בצד ל-5 דקות עד להתגבשות
2. בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים הרטובים: השמן, הסוכר, הסילאן, תמצית הוניל ותערובת הצ'יה
3. שופכים פנימה את המרכיבים היבשים קמח החומוס, אבקת האפיה והמלח
4. קוצצים היטב את קוביות השוקולד ומוסיפים לקערה
5. מערבבים היטב ומניחים למקרר לשעה לפחות עד התגבשות
6. מחממים תנור בינתיים לחום של 180 מעלות
7. בעזרת ידיים או כף גלידה יוצרים 8 כדורים בגודל כדור פינג-פונג
8. משטחים לצורה של עוגיה על גבי תבנית אפיה
9. שמים מעט שוקולד מריר מלמעלה
10. אופים כ-11-13 דקות עד שהעוגיות משחימות
11. מוציאים מהתנור את התבנית ומצננים לחלוטין לפני ההגשה