מתכון ספורטיבי || קציצות עדשים כתומות אפויות בתנור

מחפשים מתכון לקציצות נימוחות, עשירות בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ופחמימות ממקור איכותי? חגי לפלר עם המתכון שיעיף אתכם עד כמה שהוא קל וטעים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים

אני אוהב סוגים כאלו של מתכונים, כי זה מאפשר פשוט לזרוק כמה מרכיבים למעבד מזון והופ יש לנו ארוחת צהריים (או ערב) מזינה, טעימה ובריאה. קציצות עדשים כתומות, נימוחות, עשירות בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ופחמימות ממקור איכותי. יש להן אפילו ארומה גלילית הודות למספר עלי מרווה שהוספתי לבלילה. אז מה דעתכם על קציצות קטנטנות, טעימות שאפשר לשלב בתהליך חיטוב או כשרוצים לשמור על מכסת הקלוריות? אני התמכרתי.

קציצות עדשים כתומות | צילום: חגי לפלר

לעוד מתכונים טבעוניים בשוונג

מעט על קציצות עדשים כתומות אפויות בתנור
הבסיס של המתכון הוא כוס של עדשים כתומות שהשרתי כל הלילה (לפחות 5 שעות) בהרבה מים. אי אפשר להכין את הקציצות האלו מעדשים שבושלו ואי אפשר להשתמש בעדשים שלא הושרו כלל. אז קבלו ממני טיפ ששווה זהב: אפשר להכין את הקציצות האלו באותה דרך גם מעדשים ירוקות/שחורות/שעועית מש/אפונה ירוקה/חומוס/ שעועית. למעשה אפשר להכין את הקציצות האלו מכל הקטניות שבעולם. טיפ זהב או לא טיפ זהב?

אני הוספתי ירקות כתומים לא מבושלים לבלילה כי אני מכור לבטא-קרוטן (נוגד חמצון שנמצא בירקות כתומים) אתם יכולים להשתמש בכל ירק קשה אחר שאתם אוהבים כמו: תפוח-אדמה או סלק לדוגמה.

כדי לאחד את הבלילה השתמשתי בקמח כוסמת. אפשר להחליף בכל קמח אחר שיש לכם כמו קמח עדשים כתומות, קמח חומוס, סויה, או קמח כוסמין. כד להעניק בוסט של טעם הוספתי כמה עלים של מרווה טרייה שקטפתי באדנית וכפית מחוקה של אבקת כמון. אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים.

ערכים תזונתיים:
קציצה אחת מתוך 25 במשקל של 20 גרם תכיל:
40 קלוריות
2 גרם חלבון
6.5 גרם פחמימה
1 גרם שומן
2 גרם סיבים תזונתיים

קציצות עדשים כתומות:
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
כמות 25 קציצות
קלוריות 40

מרכיבים
1 כוס עדשים כתומות לא מבושלות 120 גרם
1 בטטה בינונית 130 גרם
1 גזר בינוני 120 גרם
1/2 כוס קמח כוסמת 78 גרם
1 כפית שטוחה אבקת כמון
1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
2-3 עלי מרווה
2 כפות שמן זית להברשה 20 מ"ל
מעט מלח

הוראות הכנה
1. לילה לפני משרים את העדשים הכתומות במים עד כיסוי (לפחות 5 שעות)

2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

3. לפני ההכנה מסננים את העדשים מהנוזלים ומעבירים למעבד מזון

4. קוצצים את הבטטה ואת הגזר לקוביות ומעבירים למעבד מזון

5. מוסיפים את הקמח, המרווה, השום, מלח, אבקת הכמון ואת אבקת האפייה

6. מפעילים את מעבד המזון וטוחנים עד שמתקבלת בלילה גרגירית ואחידה

7. בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בגוגל כדור פינג פונג

8. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה

9. מברישים כל קציצה במעט שמן זית

10. אופים כ-15-20 דקות עד השחמה

זוללים אותם כשהם חמים – אפשר להקפיא ולהשיב לחיים לאחר חימום קל בטוסטר




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג