סביר להניח שמייקל פלפס או ג'סיקה אניס הבאים לא נמצאים בינינו, אבל למרות זאת, שידורי האולימפיאדה, החגיגה העולמית וההתעסקות הסוחפת בה מכל עבר, מספקים לנו הזדמנות נהדרת להידבק בחיידק הפעילות הגופנית. איך עושים את זה נכון, כדי שלא נפסיק בעוד שבוע, כאשר הכפר האולימפי יתרוקן ?
מאת:דנה פלג
1. התחברו לילד שבכם
נסו להיזכר מה אהבתם לעשות כשהייתם ילדים? האם אהבתם שחייה? ים? טיולים מחוץ לבית? רכיבת אופניים? יש סיכוי גדול שגם כיום, בתור מבוגרים, תתחברו לספורט דומה.
2. תתחילו בקטן
מטרות צנועות קל יותר לכבוש. כדאי להתחיל בהצבת מטרה אותה תוכלו להגשים. סביר להניח שלא תצליחו לסיים ריצת מרתון אם קודם לא תסיימו ריצה של 5 ק"מ. חלומות מתגשמים, אבל לשם התחלה, תחלמו בקטן ותחושת ההצלחה תניע אתכם להמשיך הלאה.
3. עברו אצל הרופא
לפני שאתם נרשמים לטריאתלון הקרוב, כדאי לעבור אצל רופא המשפחה שלכם. ספרו לו על התכניות ועל השינוי בשגרת החיים שלכם וקבלו אישור רפואי שהכל בסדר. זה בטח לא יכול להזיק.
4. לאט ובטוח
קחו בחשבון שמאמץ גופני שנעשה מוקדם מידי ובתדירות גבוהה עלול להוביל לנזק, אותו לעתים יהיה קשה לתקן. התחילו בקטן, 3 ימים בשבוע, פעילות של כ- 30 דקות, ולאט לאט תוכלו להגדיל את משך האימון ואת מספר הפעמים.
5. אביזרים
קיימים ענפי ספורט הדורשים ביגוד וציוד מיוחדים. אין צורך להשאיר בחנות הספורט הקרובה אלפי שקלים כבר בהתחלה, אבל קחו בחשבון שאם תרצו להתמקצע תצטרכו להשקיע. ציוד יפה משפיע גם על הנפש. ביגוד מתאים לרכיבת אופניים, למשל, יכול לא רק להקל על הרכיבה אלא גם לשמח את הרוכב/ת.
6. עשו את זה נכון
אם אתם רואים שהתאהבתם, מצאתם את הספורט שלכם ואתם רוצים להתמקצע, אל תניחו שאתם יודעים הכל לבד. בקשו ייעוץ מקצועי מאנשי המקצוע, לימדו את הטכניקה שתקל על האימון שלכם ותוביל אותכם לתוצאות והישגים טובים הרבה יותר.
(צילומים: Thinkstock)
8.8.2012
דנה פלג-
עיתונאית, אמא
של שלושת
המופלאים,
שוחה, רוכבת כשלא
חם ולא מוותרת
על פילאטיס