השבוע ה-25 של ההיריון הוא שבוע משמעותי בהתפתחות העובר שהולך וגדל. אך מה עובר על האם באותו שבוע? המאמר יעסוק באישה הנמצאת בשבוע הריון זה וייתן טיפים לתזונה נבונה.
המצב הפיזי בשבוע ה-25
מבחינה פיזית, המצב שונה בין אישה לאישה בהריון, אך בממוצע, בשבוע ה-25 רוב הנשים מרגישות כאבי גב ורגליים. רוב הנשים אף חשות בצרבת בשל הלחץ על מערכת העיכול והתכווצויות במפשעה ובבטן. ישנן אף נשים המעידות על כך ששיערן מתארך ומתמלא בתקופה זו, דבר שיחלוף לרוב לאחר הלידה. נשים אחרות מתחילות להיות יותר עייפות בתקופה זו, לסבול מסחרחורות או להתקשות בנשימה. בשלב זה, חשוב לערוך את הבדיקות השגרתיות לרבות בדיקת סוכר. לאחר 25 שבועות היריון, ניתן לאבחן אם האישה סובלת מסוכרת הריון על ידי בדיקות דם והעמסת סוכר. האבחון חשוב מאוד גם לאישה וגם לעובר, שכן בסוכרת הריון האישה עלולה להיות בהריון בסיכון ותיאלץ לעבור שמירת הריון ודיאטה קפדנית, והעובר עלול להיות גדול מעל הממוצע. במידה ויש סוכרת הריונית, יש לקבל הדרכה מדיאטנית לתזונה תקינה.
טיפים לתזונה נבונה בשבוע ה-25
- לאכול מנות קטנות אך לא לוותר על הארוחות
- לכרסם קרח, מלפפון או בננה כדי להפיג את הצרבות
- להימנע ממאכלים חומציים (פירות הדר), חריפים ושומניים בשל הצרבות
- להימנע מאוכל מטוגן
- לאכול פחמימה בכל ארוחה כמו: לחם, אורז, תפו"א, פסטה ודגנים
- מומלץ לאכול פחמימות מלאות ששומרות על שובע
- לאכול בין 4-2 פירות ולשלב אגוזים ושקדים
- לאכול ירקות מגוונים כדי למנוע עצירות
- להקפיד על מזונות עשירים בסידן בין 3-5 מנות ביום, כמו: כוס חלב, 3 כפות גבינה, 2 כפות טחינה וכד'.
- לאכול מוצרים עשירים בברזל כמו: עוף, דגים, בשר רזה, הודו וקטניות
- להימנע מסוכר ולהחליפו בממתיק מלאכותי במידה ויש סוכרת הריון
- לשתות הרבה מים ולהימנע מקפאין ואלכוהול
מה לא כדאי לאכול?
- בשר או דג נא כמו: קרפצ'יו, סושי או דגים משומרים
- ביצים שלא בושלו היטב
- כבד – בתדירות נמוכה, למרות שהוא שופע ברזל
האם ניתן להתעמל בשבוע 25?
אם עד היום עסקת בספורט – המשיכי בכך. אם את מרגישה עייפות וכאבי גב ורגליים – הפחיתי את המינון. שחייה למשל יכולה להקל על כאבי הגב וכך תוכלי להמשיך עם הספורט. בזמן מנוחה מומלץ לשכב על הצד ולא על הגב, ואם יש סחרחורת מומלץ לאכול משהו מתוק קטן. בכל מקרה בו את חשה רע, עדיף לעצור ולנוח.
בשבוע ה-25 התנועות של העובר מורגשות וניתן לדעת מתי הוא ער ומתי ישן. אם את נחה תרגישי את תנועות העובר יותר מאשר הזמן בו את פעילה. אם את נחה ואין תנועות עובר אורך זמן ובאופן מחשיד, יש לפנות לרופא הנשים ולהיבדק. חוסר תנועה של העובר עלול להעיד על מצוקה ולכן חשוב לבדוק זאת.
אופסס, כבר שבוע 26? תתקדמי…
תוכן שיווקי