לפני פתיחת העונה, הכנו בדיקת השוואה בין שלושת השעונים המובילים בישראל על פי מדדים שונים ולפי שלושה דגמים שספורטאים מחפשים: שעוני כניסה, שעוני ריצה ושעוני טריאתלון. כל שעליכם לעשות הוא להשוות בין הדגמים השונים על פי המדדים שהצבנו ולקבל קריאת כיוון לגבי השעון בעל התועלת הרבה ביותר עבורכם.
כתבות נוספות בנושא
מבחן שוונג || שעון דופק של פולאר מדגם V800
קניתם שעון דופק? מה עושים אתו?
מבחן שוונג | שעון גרמין Forerunner 620
שעונים לתחילת הדרך
שעוני ריצה
שעוני טריאתלון
כשאנחנו באים לרכוש שעון, ישנם מספר מדדים שחשוב מאוד לשים אליהם לב:
מחיר: מחיר שעוני הדופק נע בין מאות בודדות של שקלים ועד כמה אלפים טובים. הגדירו תקציב מראש ותנסו לא להתפתות ולחרוג מהתקציב.
ייעוד: כיום, חברות השעונים מייצרות שעונים ייעודים למטרות ולקהלים ספציפיים. לדוגמה, שעוני מולטי ספורט המאפשרים שימוש במגוון ענפי ספורט שונים כמו טריאתלון או דואתלון. חשוב שתגדירו לעצמכם איזה שעון אתם מחפשים, האם אתם רק רצים או רק רוכבים או בעתיד יכול להיות שתרצו להתנסות גם בטריאתלון ומקצועות אחרים? תשאלו את עצמכם את השאלות לפני הרכישה. אם אתם רק רוכבים אולי תזדקקו רק למחשבון אופניים ולא לשעון דופק?
משקל: נכון שלא לכולם עניין המשקל מפריע, אבל אם השעון מרגיש לכם כבד כשאתם מודדים אותו לפני רכישה, נסו למדוד שעון אחר. ישנם כאלו שפרק ידם צרה והם יאלצו להתאים לעצמם שעון למידותיהם.
זמן סוללה: לעוסקים באימונים ותחרויות למרחקים ארוכים, זמן הסוללה הוא קריטי. חשוב לבדוק את הנתונים הללו לפני רכישה על מנת שהשעון יתאים לצרכים שלכם.
תצוגה: ישנן חברות שמסתפקות בתצוגת מסך של שתי שורות או שלוש ויש כאלו שגם ארבע. הכי חשוב שיהיה לכם נוח לקרוא את המספרים, גם במהלך פעילות כשאתם נמצאים בתזוזה. אם המספרים קטנים מדי עבורכם, חפשו שעון עם תצוגת מספרים גדולה יותר.
רצועת דופק: כיום, ישנן חברות שבאמצעות טכנולוגיה חדישה הצליחו ליתר את רצועת הדופק, אך המחיר בהתאם. אם אתם מאלו שלא אוהבים רצועות או התעסקות עם אביזרים נילווים, או שהרצועה גורמת לכם גירויים ופציעות, אז יש אופציות אחרות, ללא רצועה.
אפליקציה: כמעט כל החברות כיום יישרו קו עם הטכנולוגיה והשיקו אפליקציות שתומכות את השעונים בזמן אמת. לא בכל החברות האפליקציות מוצלחות ולא עם כל המכשירים הניידים.
מדד פעילות: ללא ספק צמידי הפעילות שיצאו בשנים האחרונות ונותנים מענה למחקרים על כמות הצעדים היומית שעלינו לבצע הם היסטריים. גם חברות השעונים עלו על הרכבת והכניסו את הרכיב המאפשר לכם מעקב יומי אחרי האקטיביות שלכם, גם כשהשעון לא במצב פעילות.
מה השעון המומלץ לריצה חובבנית? 5-10 ק"מ, מדידת מרחק וזמן מדויקים, זה כל הדרישה.
תודה