"בילוי" בממ"ד הפך להיות לחלק מהשגרה. החשש מאזעקות כבר מושרש אצל כולנו והשהייה בממ"ד היא מהרגעים הפחות נעימים והיותר דרמטיים. שהייה בממ"ד, עם כל המשמעות שבה, לא עושה טוב לנפש, הגוף מתכווץ והלב חרד. הגוף נשאר במצב קפוץ גם זמן רב לאחר היציאה מהממ"ד ולוקח זמן לגוף להוריד רמת מתח.
לכתבות נוספות בנושא:
משקמים את הגוף והנפש: סרטון קצר של כ-5 דקות עם תרגילים להרפיית הגוף
גם מהבית: אימוני כושר קצרים ויעילים להזזת הגוף והרגעת הנפש
נסו בעצמכם: הדרך להרגיע את הגוף והנפש בזמן המלחמה
לכן, דווקא במצבים בהם יש פוטנציאל ללחץ גדול יותר, חשוב לעשות הפוך על הפוך ולהתנגד לכיווץ הגוף והנפש ברגעים האלו. כשאנו עושים פעילות גופנית ברגעים הקשים ביותר עבורנו, המוח, בעקבות הפעילות, מקבל את המסר שהכל בסדר ואין צורך שהגוף "יחזיק" חרדה ומתח וכך, הגוף נשאר במצב רגוע יותר ובאופן אוטומטי, גם הנפש.
בוודאי שזה לא טבעי לנו לבצע פעילות גופנית כשמצב הלחץ ברף העליון, אבל תשמחו ותופתעו לגלות כמה טוב זה יעשה לכם. אימון הממ"ד הוא מיומנות שכדאי לכם לאמץ, זה תרגול נהדר לגוף ומלמד את הגוף להישאר יציב, חסין וחזק גם ברגעים קשים. מכאן, למעשה, נולד אימון הממ"ד.
על פי ההנחיות יש צורך להישאר 10 דקות בממ"ד מרגע האזעקה. אימון הממ"ד מותאם בזמנים וסוגר לכם את הפינה. חשוב שהאימון יהיה ספונטני כשם שהאזעקות ספונטניות ולא ידועות מראש ולכן אין צורך בשום התארגנות לקראת האימון, אפילו במזרן – אין צורך. זה בסיס הרעיון – רצים לממ"ד ומיד מתחילים בביצוע האימון. דבר אחד כן צריך ואת זה יש, כמובן, בכל ממ"ד – קיר. הקיר הוא הכלי שישמש אתכם באימון הזה.
בסרטון שלפניכם מוצג אימון הממ"ד ובו 9 תרגילים שימלאו לכם 10 דקות בממ"ד. בתחילת כל תרגיל מצוין מספר החזרות המומלץ לביצוע כדי שתרגישו היטב את הגוף ומעבר לכך שהגוף ישתחרר, הוא גם יתחזק ויתעצב. כמובן שבעיקר בהתחלה, בצעו את מספר החזרות שאתם מרגישים שנכון ומתאים לכם באותו רגע. גם מעט חזרות יתניעו את הגוף וינערו אותו מהמצוקה.
בהצלחה ושנדע ימים שקטים יותר.
למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף