5 דגשים שאתם צריכים לדעת על סקי וסוכרת

מה לאכול, מדוע צריך להתלבש חם יותר מהגולש הרגיל וכמה אתם צריכים לשתות? פרופ' חוליו ויינשטיין עם כמה כללים חשובים למי שמחליט לצאת לחופשת סקי וצריך לדעת כיצד להתנהל עם הסוכרת שלו
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

במהלך חודשי החורף הקרים עובר הגוף תהליכים שמטרתם לסייע למערכות השונות להתמודד עם הקור. המערכת הראשונה שעוברת אדפטציה היא המערכת המטבולית בגוף. כאשר מזג האוויר מתקרר סדר העדיפויות של הגוף משתנה ועל מנת להצליח לשמור על טמפרטורה מיטבית הגוף שורף יותר שומן וכתוצאה מכך רמת הסוכר בדם עולה. עבור מי שלוקה בסוכרת חודשי החורף הללו עלולים להיות מאתגרים במיוחד.

סוכרת היא תסמונת מטבולית המתבטאת בקושי של הלבלב לייצר די אינסולין על מנת להורות לתאים לקלוט סוכרים בתצורות שונות. כתוצאה מכך ישנה הצטברות של סוכר בדם ובכך רמות הסוכר בדם עולות משמעותית ובנוסף התאים נשארים ללא יכולת לייצר אנרגיה בשל המחסור בסוכר. את הסיבוכים הנגרמים כתוצאה מסוכרת ניתן למנוע באמצעות ניהול המחלה ושמירה על ערכי סוכר מאוזנים ככל הניתן אם באמצעות תזונה, מדידות תכופות של רמות הסוכר ופעילות גופנית.

עם בוא הגשם והשלג חובבי ענפי הספורט החורפיים מתכוננים לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית, אם בחרמון או באחד מאתרי הסקי הפסטורליים מסביב לעולם. מי מהם שגם סובל מסוכרת צריך לקחת בחשבון מספר דברים אליהם יש לשים לב על מנת להימנע מהגעה למצבים העלולים להחמיר את מצבו ואף לסכן את חייו. באמצעות מודעות והכנה יסודית, טיול הסקי שתכננתם יכול לעבור בשלום.

ראשית, לפני פעילות גופנית מומלץ להתייעץ עם סמכות רפואית ולפרט בפניה את סוגי הספורט בו תעסקו. במקרים מסוימים יתאים הצוות הרפואי ציוד ומכשור מתאימים יותר לאורח חייכם עבור מדידת הסוכר והזרקתו וכן ייתנו דגשים למה מומלץ לשים לב במהלך הפעילות הגופנית כדי להימנע מסיבוכים.

קבעו לכם הפסקות שתייה קבועות | צילום: shutterstock

שתו הרבה מים

אתרי הסקי ממוקמים בגבהים בהם אינכם רגילים לשהות והגוף זקוק לזמן להתרגל. הדבר מעלה את הסיכון להתייבשות בצורה משמעותית כאשר מערבים גם רמות גבוהות של סוכר בדם. ההמלצה היא לשתות פי שתיים מכמות המים שאתם רגילים לצרוך בזמן השהייה באתרי הסקי. קבעו לכם הפסקות שתייה קבועות ועקבו אחרי צריכת הנוזלים שלכם.

לעולם אל תצאו לבד

כמעט בכל ספורט אתגרי מומלץ לצאת לפעילות בקבוצות. בחלק מענפי הספורט האתגרי זו אף חובה ואין לצאת לצלילת סולו למשל בשל הסיכון לפציעה ולפגיעה. עבור סוכרתיים מומלץ על אחת כמה וכמה לא לצאת לפעילות שכזו לבד ואף כדאי להסביר לחברים המתלווים אליכם על המצב ממנו אתם סובלים ומה צריך לעשות במקרה של היפרגליקמיה או היפוגליקמיה – זה יכול להצליח להציל חיים.

לבשו ביגוד מתאים

רבים הסובלים מסוכרת סובלים גם מהפרעות באספקת הדם לכפות הרגליים. קור כשלעצמו עלול לגרום להפחתת אספקת הדם לרגליים ולסיבוכים קשים שניתן למנוע בקלות. הקפידו ללבוש ביגוד שישמור על חום גופכם ושימו לב במיוחד לקצוות הגפיים שם עלול להתפתח נמק כתוצאה ממחסור באספקת הדם.

איכלו פחמימות פשוטות

בעת הפעילות הספורטיבית הזרקת אינסולין עלולה להיות מאתגרת ולכן מומלץ לאכול מראש מאכלים שאינם משפיעים בצורה דרמטית על ערכי הסוכר שלכם. באמצעות שילוב של פחמימות פשוטות בתזונה, כמו ביצים, סלט וכו' ניתן להימנע מתנודתיות בסוכר.

התאימו ציוד רפואי לאורח החיים

הזרקת אינסולין ומדידות סוכר בעת פעילות גופנית היא מאתגרת. דאגו להצטייד מראש במשאבת אינסולין שתחסוך לכם מחטים וזריקות בחופשה וכן במד סוכר רציף ללא דקירות שיתריע בפניכם לפני שתכנסו למצבים מסכני חיים.

פעילות גופנית היא מומלצת עבור כולם אך עבור סוכרתיים היא יכולה להיות משנה חיים ולהפוך לחלק בלתי נפרד מהטיפול במחלה. אל תמנעו מפעילויות ספורטיביות גם אם הן מאתגרות. שאלו את הצוות הרפואי כיצד עליכם להיערך והימנעו מראש מסיטואציות שעלולות להביא לסיבוכים ולסיכונים מיותרים.


הכותב הוא מנהל יחידת הסוכרת בבי"ח וולפסון ורופא סוכרת בכיר במרכז DMC לטיפול בסוכרת




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג