לפני שנצלול לנושא לשמו התכנסנו ואציין את היתרונות האדירים בקפיצה, אדגיש כי אם אתן בהריון או שאתם סובלים ממחלות שונות ובתוכן מחלות לב ויתר לחץ דם, או שאתם סובלים מכאבים בגב או בברכיים, או סובלים מסחרחורות או עודף משקל, התייעצו עם איש מקצוע מתאים בטרם תבצעו תרגילי קפיצות.
לכתבות נוספות בנושא:
לומדים לבחינה? כך פעילות גופנית תעזור לכם להצליח
הכל על הכתפיים שלכם? כך נמנע את הכאבים בכתף בכמה תרגילים פשוטים
קלה ויעילה: יתרונות האימון עם גומיית התנגדות ואיך תפיקו ממנה את המיטב
קפיצות הן בעצם החלק האירובי באימון שעושה פלאים לגוף. לא כולם אוהדים נלהבים של קפיצות, אבל גם אם אתם לא מקבוצת האוהדים, בוודאי יעניין אתכם לדעת שלקפיצות המון יתרונות בריאותיים גם לגוף וגם לנפש, ולכן, מאוד מומלץ לשלב קפיצות בחלק מאימוני הכושר שלכם, ואפילו מדי פעם (פעם או פעמיים בשבוע) לבצע אימון שלם אך קצר, כעשר דקות עד עשרים דקות בלבד שכולו על טהרת הקפיצות.
צפו באימון הקפיצות ונסו בעצמכם:
לא מומלץ לבצע קפיצות על בסיס יומי, שכן מינון גבוה מדי בכל מה שנוגע לקפיצות עלול להזיק לברכיים או לגב. ובכל מקרה, כמו בכל דבר בחיים, מינון היא מילת המפתח וחשוב לבחור במינון נכון ובריא ותמיד הקשיבו לגוף שלכם. אם אתם חשים בכאב בזמן קפיצה, עצרו.
לקפיצות בחבל או ללא חבל יתרונות רבים – קפיצות משפרות את בריאות הלב וכלי הדם. לפי מחקרים, קפיצות ובתוך זה קפיצות בחבל באופן קבוע יכולות להביא לעלייה ניכרת של צריכת חמצן מרבית לאורך זמן. קפיצות גם משפרות את חילוף החומרים בגוף ואת צפיפות העצם ולמעשה מחזקות את העצמות ובעיקר את אזור עצם הירך. קפיצות משפרות גם את הכוח וטונוס השרירים ותורמות לשיפור האיזון והקואורדינציה ושיפור סיבולת לב ריאה.
בזמן קפיצה באוויר הדופק עולה, המון שרירים, למעשה, מתגייסים ונאספים כדי לעזור לגוף להתנתק מהקרקע ולכן קפיצה מצוינת גם עבור פלג הגוף העליון וגם עבור פלג הגוף התחתון. כמו כן, היא מעולה בכל מה שנוגע לחיטוב הגוף ושריפת שומנים. ככל שתקפצו יותר, כך תהיה לכם שריפת קלוריות מוגברת. הכל עניין של משך הקפיצה, עוצמתה ומהירותה.
קפיצות עושות טוב גם לנפש. בזמן קפיצה, הדופק, כאמור, עולה ומופרשים יותר אנדורפינים שגורמים לתחושה נעימה וטובה יותר בנפש והנפש תפנה מתוכה את מחשבות ולחצי היומיום ותתמקד בביצוע משימת הקפיצות.
קפיצה לא דורשת ציוד מיוחד, מה שהופך אותה לקלה לביצוע בכל רגע נתון ובכל מקום. אפשר אפילו "לגנוב" 2 או 3 דקות ביום לצורך פעולת הקפיצה. ניתן לשלב סוגים שונים של קפיצות. למשל, דילוגים/קפיצה בחבל או ללא חבל, קפיצות זינוק, קפיצות סקוואט, קפיצות לגובה וכו'. קפיצות מאפשרות לכם לגוון את אימוני הכושר שלכם ולהוסיף להם אלמנט נוסף. עשו זאת בהדרגתיות כדי להרגיל את הגוף לאט ובצורה בטוחה ונכונה לקפיצות שנכנסו לחייו.
אלו שפחות אוהבים להתאמן לאורך זמן, אימון קפיצות נותן פתרון נהדר כי כשהעצימות גבוהה, וקפיצות אכן מספקות עצימות גבוהה, ניתן להפחית את זמן אימון הכושר. דעו שלמשל, 20 דקות של קפיצה בחבל שוות ערך לכ-50 דקות אימון ואימון קפיצות או קפיצות בחבל בן רבע שעה שורף פי שניים קלוריות בהשוואה לריצה.
קבלו כאן למעלה סרטון ובו תרגילי קפיצות שונים (ללא חבל) שתוכלו לבצע בכל רגע נתון. בצעו מכל תרגיל סט אחד עד שלושה סטים, בהתאם ליכולת שלכם. וכמובן, נוחו כדקה בין הסטים ובין התרגילים. אם עולם הקפיצות חדש עבורכם, התחילו עם סט אחד. שתהיה קפיצה נעימה.
למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף