פעילות גופנית אינה מסוכנת למפרקים

הדעה הרווחת בציבור בנוגע לקשר שבין פעילות גופנית ובין פגיעה מפרקית, הועמדה למבחן בסקירה שפורסמה לאחרונה בעיתון הרפואי, Journal of Anatomy. מולי אפשטיין מהמרכז לרפואת ספורט ולמחקר בווינגייט מעדכן אותנו בתוצאות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

הדעה הרווחת בציבור בנוגע לקשר שבין פעילות גופנית ובין פגיעה מפרקית, הועמדה למבחן בסקירה שפורסמה לאחרונה בעיתון הרפואי, Journal of Anatomy. מולי אפשטיין מהמרכז לרפואת ספורט ולמחקר בווינגייט מעדכן אותנו בתוצאות

מאת:מולי אפשטיין

  

WinActive-המרכז הישראלי לאימון אפקטיבי במכון וינגייט

הפעילות הגופנית תופסת כיום חלק נכבד מפעילויות הפנאי של האדם בעולם המערבי. אנשים רבים הפכו את העיסוק בפעילות גופנית לחלק מאורח החיים המודרני שלהם. הפעילות הגופנית נהנית כיום מיחסי ציבור מעולים שנקנו בזכות היותה התרופה הזולה והיעילה ביותר למגוון רחב כל־כך של מחלות. פעילות גופנית מבוקרת תורמת לשמירה על משקל גוף תקין, למניעה ו/או לטיפול במחלות לב, כלי דם ובסוכרת, בשיפור התפקוד המנטלי ובמגוון נוסף של היבטים פיזיולוגיים ובריאותיים.

 

במקביל לתועלות הבריאותיות הרבות שלה נתפסת הפעילות הגופנית בעיני הציבור הרחב כבעלת פוטנציאל לפגיעה במפרקים, במיוחד במפרקים של הגפיים התחתונות.

על מנת לבחון סברה זו סקרו לאחרונה חוקרים מארה"ב ומגרמניה את המחקרים הרלוונטיים שעוסקים בקשר שבין פעילות גופנית מתונה לבין שיגרון(osteoarthritis) . מסקנת החוקרים הייתה שבהיעדר פגיעה מפרקית קיימת אין כל הגברה בסיכון לחלות בשיגרון כל עוד הפעילות הגופנית מבוקרת ומותאמת ליכולות של המתאמן. 

 

"מצאנו שבקרב ספורטאי הישג, שם אנו רואים יותר פציעות ספורט, קיים סיכון לחלות בשיגרון במפרקים הפגועים, אולם אצל מרבית האנשים שעוסקים בפעילות גופנית נמרצת בעלת אימפקט נמוך, אנו מוצאים את הפעילות הגופנית כתורמת לבריאות הגופנית ולבריאות הנפשית", ציין ד"ר דיוויד הנטר, ראש צוות המחקר. "גורם הסיכון העיקרי בהיווצרות שיגרון במפרק הברך הוא עודף משקל. תוספת של ק"ג אחד למשקל הגוף מגדילה את כוח הדחיסה על מפרק הברך ב־4 ק"ג",הוסיף החוקר.

 

דווקא עיסוק בפעילות גופנית קבועה ומותאמת אישית, שבין היתר מסייעת בהפחתת משקל עודף, עשויה להקטין את הסיכון להיווצרות שיגרון ולא להגדילו. מפרק הברך הוא המפרק שמושפע יותר מהמפרקים האחרים מתסמיני השיגרון. יותר מ־10 מיליון אמריקאים סובלים משיגרון של מפרק הברך והוא הגורם השכיח ביותר למוגבלות תנועתית בקרב האוכלוסייה האמריקאית, במיוחד בקרב נשים. 


מולי אפשטיין – פיסיולוג, יועץ במרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט טלפון 3063*, מנהל הפורום: "חיים וספורט".

לכניסה לפורום "חיים וספורט" הקליקו כאן




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג