בן 54, מדריך ומאמן שחייה בשיטת TI בבריכת גורדון, מנהל מחלקת ספורט במלון שרתון תל אביב
איך נכנסת לראשונה לספורט?
"למרות שבמקור אני ירושלמי הייתי מחובר חזק למים מגיל צעיר. כבר בגיל 9 נבחנתי לקבוצת ניסוי בשחייה שאירגן פרופסור הלל רסקין, את הקבוצה אימן ראובן שפע. מאז ועד היום אני שוחה".
> נרשמתם כבר למשחה פורט2פורט? ההרשמה פתוחה – כאן
למה בחרת דווקא בספורט זה?
"אפשר לומר שאני לא ממש בחרתי בספורט אלא הוא בחר בי. אהבה למים היתה לי כנראה מגיל ינקות".
ענף הספורט האהוב עלייך?
"כמובן שיש לי העדפה ברורה לשחייה. בתקופה האחרונה אני שוקל להתחיל ברכיבה על אופני שטח. כלי הרכב היום יומי שלי הם אופניים ולכן גם לספורט זה אני מאד קרוב".
היכן אתה מתאמן?
"בחמש השנים האחרונות אני מתאמן בבריכת גורדון בתל אביב. הצטרפתי לקבוצת שחיינים ותיקה ומדהימה הנקראת 'דינמו גורדון'. אנחנו שוחים כ-5 פעמים בשבוע בשעה שש בבוקר, יוצאים יחד לתחרויות בבריכות ובמים פתוחים".
תחרויות שהשתתפת?
"משתתף כמעט 30 שנה ברציפות בתחרויות מסטרס בבריכות ובשנים האחרונות גיליתי את משחי המים הפתוחים ומאז נהנה מכל רגע".
שיא אישי.
"השיא האישי הראשון שהשגתי היה בגיל 14. הגעתי ראשון באליפות ישראל לגילאים במשחה ל-100 מטר חתירה ושברתי שיא ישראל לגיל 14 (1:01.07 ד'), בבריכת וינגייט הישנה שעדיין היתה בלי גג. השיא השני היה באפריל השנה, השתתפתי והפקתי יחד עם חבר טוב יגאל בן ארי את משחה ישראל הראשון. קבוצת 'דינמו גורדון' שחתה במשך 6 ימים לאורך חופי ישראל מראש הנקרה עד אשקלון. פשוט חווית חיים שלא ניתנת לתיאור במלים".
מה גורם המוטיבציה שלך לקום בבוקר ולהתאמן?
"השחייה עבורי היא דרך חיים ובחלוף השנים זה רק הולך ומתחזק".
האם אתה מקפיד על תזונה נכונה?
"מוציא הרבה אנרגיה ומכניס חזרה הרבה. משתדל פחות מתוקים בתקופה האחרונה".
מה הסוד שלך לשילוב בין ספורט, קריירה ומשפחה?
"הסוד הוא לא להיות קיצוני ומילת המפתח לחיים בכלל היא פירגון".
על מה היית מוותר בספורט שלך?
"הייתי מוותר על היציאה מהמים בסוף האימון וחזרה לחיי היום יום".
מודל לחיקוי.
"אחד השחיינים שאני צופה בהם הרבה ומנסה ללמוד הוא אלכסנדר פופוב".
טיפ לספורטאים אחרים?
"מי שמגזים ולא יודע לעצור ולנוח בזמן נפצע. גם לי זה קרה".
מה המטרה הבאה?
"המטרה הבאה, אחרי שאסיים תהליך שיקום של הכתפיים היא אליפות החורף 2015".
> נרשמתם כבר למשחה פורט2פורט? ההרשמה פתוחה – כאן