שוביניסטים, נמאסתם!!!

מעיין רימר, סטודנטית לתקשורת חזותית, אחראית על הקמפיין "אני אמשיך להתאמן" ומסבירה בראיון לשוונג למה האמירה "אפשר להיות ספורטאית וגם נשית" היא שוביניסטית
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מעין רימר

עד כמה שזה נשמע מגוחך, גם בשנת 2015 זה לא ברור לכל אחד שמקומן של נשים בספורט, בכל ספורט, הוא לגיטימי. מצד שני, אנחנו תמיד שמחים לשמוע בשוונג על יותר מסגרות, יותר תחרויות, יותר פרוייקטים ויותר מודעות לספורט הנשים. השאלה הגדולה היא כמה נשים נכנסו לספורט למטרת הרזיה וחיטוב, וכמה עשו את זה כי הן רוצות להיות להתחזק וליהנות מהערכים שהספורט מספק, בעיקר לגברים.

יוטיוב | הסרטון הויראלי של מעיין רימר

למה שאשה לא תוכל לממש את הפוטנציאל שלה?

מעיין רימר, בת 26, במקור מעצמון שבגליל, סיימה את לימודיה בתקשורת חזותית במכללה הטכנולוגית בחולון, ועבודת הגמר שלה היתה קמפיין שקרוב לודאי שחלקכם נחשפתם עליו. הסלוגן של הקמפיין הוא: "אתם תמשיכו לדבר, אני אמשיך להתאמן". בקליפ בן 4 הדקות שהופק על ידי רימר רואים 5 ספורטאיות מתחומים שונים כמו פיתוח גוף, אתלטיקה, חתירה, כדורסל וכדורגל, ובכל פעם נזרקות על המסך סיסמאות כמו: "שרירים זה לא נשי", "זה יפגע לך ברחם" ו"כולן שם לסביות".

עבודת הגמר של רימר הפכה לסוג של סרטון ויראלי שהיכה בפייסבוק וביוטיוב, והסטודנטית המופתעת יכולה להיות בטוחה לא רק בציון הטוב שלה, אלא גם בזה שהיא הצליחה להעביר כאן מסר קצת אחר כפי שהיא מסבירה: "לפני שנה היתה לי השקפת עולם לגמרי אחרת. אני משחקת כדורסל מגיל 5 ותמיד אמרתי שאפשר להיות גם נשית וגם ספורטאית. יש לי חברה בשם מיכל אנגל שהיא חוקרת ספורט ומגדר והיא אמרה לי שאני מסתכלת על זה מנקודת מחשבה מעוותת ושוביניסטית. למה בעצם נשים צריכות להיות מוגבלות ביכולות הגופניות שלהן? אני גדלתי במחשבה שלא צריך להרים משקלים כבדים כדי שאני לא אתנפח, שנשים לא צריכות לפתח שרירים בגלל שגברים לא אוהבים שרירים. למה שאישה לא תוכל לממש את הפוטנציאל שלה? זה הכל עניין חברתי". התהייה שהיא מעלה מוכרת היטב למי שמעורה בעולם הספורט התחרותי, במיוחד בענפים כמו אתלטיקה קלה ושחייה. במקרים רבים רואים הרבה כשרונות מהמין הנשי, שחוששות מאוד מעבודה עם משקולות שמצד אחד יכולה לשפר אותן פלאים ומצד שני תנפח אותן ותהפוך אותן למה שהחברה מגדירה "לא נשיות".

מעיין רימר יוזמת קמפיין אני אמשיך להתאמן

"לקח לי חודשיים להיות סגורה על המשפט שיתמצת את הכל". מעיין רימר | צילום: עומר ליפשיץ

"יפגע לך ברחם? שטויות" 

רימר היא לא פעילה פמיניסטית, אבל את הרעיון לקמפיין המוצלח הזה היא גיבשה עוד במטלה קודמת שהיתה לה בלימודים: "עשיתי עבודת סמינריון על דימוי ספורטאיות במגזינים, והבנתי שכדי לקדם ספורטאיות צריך לצלם אותן כדוגמניות. ככה הבנתי בעצם שספורט זו זירה גברית וככה הגיע הרעיון לקמפיין. המשפטים שמופיעים בקמפיין הם משפטים שליוו אותי לאורך כל התקופה והמרצה שלי עודד אותי להתביית עליהם. לקח לי חודשיים להבין איך אני רוצה להעביר את המסר ולהיות סגורה על המשפט שמלווה את הקמפיין, כדי שיהיה ספציפי ויתמצת את הכל".

המשפטים עליהם דיברה רימר משתנים בסרטון מספורטאית לספורטאית. כך למשל אצל מפתחת הגוף אלין אלקין התנוסס המשפט "שרירים זה לא נשי", אצל הכדורסלנית הדתייה נעמה שפיר היה כתוב "ככה לא תמצאי חתן" ואצל הכדורגלנית לי פלקון כתוב "כולן שם לסביות". מבחינה של רימר, מדובר בתפיסות מוטעות של החברה שבמקרים רבים מונעות מנשים לעסוק בספורט: "זה עניין חברתי לגמרי ואם נגדל בסביבה שתאפשר לנשים לעשות את זה, לא תהיה בעיה", אומרת רימר ומוסיפה: "כתוב שם גם המשפט 'זה יפגע לך ברחם' וברור לכולם שזה שטויות. מי שמתאמנת בצורה מסודרת יכולה לממש את הפוטנציאל שלה".

קמפיין אני אמשיך להתאמן

מבקשים מכם לשנות את המחשבה. אלין אלקין בקמפיין אני אמשיך להתאמן | צילום: מעיין רימר

עוד כתבות נשים בשוונג
בטור דה פראנס עוד לא הבינו את כוחן של הנשים 
נשים הולכות הכי רחוק שאפשר
חנין ראדי פעלה למען שוויוניות בטירה, זה עלה לה ביריות על הרכב 

את חמש הספורטאיות משלימות החותרת הפראלימפית מורן סמואל והאתלטית דניאל קרמר, שהיא אלופת ישראל לנערות בהדיפת כדור ברזל וגם אתלטית קרב 7. "הספורטאיות שרציתי נענו בחיוב ולא היתה בעיה", מספרת רימר: "עשיתי ליהוק עם עצמי וחשבתי את מי אני רוצה לצלם". וכמו הנושא עצמו, גם הליהוק היה מוצלח. הקמפיין עלה לרשת ב-17 ליולי ובתוך שלושה ימים הגיע לפייסבוק של עשרות אלפי אנשים שמתעניינים בספורט. "לא היה לי כל כך חלק בפרסום של זה", מסבירה רימר: "אבל אחרי כמה שעות שהעלינו את זה כבר היתה התעניינות אדירה וזה התחיל להתגלגל. נשים תייגו את עצמן והעבירו את זה הלאה וזה היה ממש מדהים, לא חשבתי שזה יגיע לזה. גם התקשרו מעיריית ירושלים וביקשו ממני להציג את הסרטון בכנס לקידום ספורט הנשים בעיר שיתקיים ביום רביעי".

האמת היא שלקמפיין הזה יש עיתוי מצוין. מצד אחד אנחנו שומעים על גופים כמו התאחדות רכיבת האופניים הבינלאומית (UCIׂ) שם לא מאמינים שנשים בנויות לתחרויות כמו טור דה פראנס. מצד שני, בספורט החובבני אנחנו רואים עלייה מרשימה באחוז הנשים שהופכות למרתוניסטיות, טריאתלטיות ואפילו נשות ברזל, כשבמקביל גם במכוני הקרוספיט בארץ ובעולם מקדמים בברכה פעילות גופנית של נשים, גם עם משקולות, כשהרעיון שם הוא לאו דווקא להיות ספורטאית ונשית אלא להיות אישה חזקה עם שרירים.

אז כל אחד יכול לקחת את זה לאן שהוא רוצה, אבל מה שבטוח זה שקמפיינים מהסוג הזה, גם אם נעשו לצורך עבודת גמר, יכולים לעזור מאוד לקידום ספורט הנשים שזה נושא שמוחות רבים מחפשים לו פתרונות באופן קבוע. מבחינתה של מעיין רימר, חשוב מאוד שפרט למסר הספציפי שהוזכר כאן, הסרטון שלה יעביר גם לכמה שיותר אנשים את המסר הכללי: "יש הרבה נושאים פמיניסטיים שאפשר לגעת בהם, אני מתמקדת בעניין של הספורטאיות. אני חושבת שספורט נותן לנשים המון כוח מנטלי לעשות דברים ולהיות בטוחות בעצמן. לי זה נתן המון".




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג