כולנו מכירים ורגילים לתוכניות אימון שכוללות תקופות מנוחה מובנות. האם זו הדרך היחידה או הטובה ביותר?
מאת:ג'ו פריל
השבוע אני נמצא במחנה אימונים בשוויץ עם קבוצה של טריאתלטי איש ברזל שמתחרים במרחק לראשונה. כאשר אני מבצע מחנות אלה עם Tridynamics, אנו מביאים מומחים מקומיים להוסיף עומק ודעות נוספות ואפילו שונות מאלו של הצוות. השבוע, רוני צ'ילדקנקט, שזכה ארבע פעמים באיש ברזל שוויץ, לא רק שדיבר עם הקבוצה, אלא לקח אותנו לסיור מודרך על מסלול הרכיבה. חוויה מופלאה. והייתה גם שיחה עם דארן סמית באחד הערבים.
דארן חבר שלי זה שנים רבות. דארן הוא מאמן טריאתלון מאוסטרליה שעובד עם טראיתלטי עילית ב-ITU. הוא ייצר כמה אלופי עולם, כולל ליסה נורדן שליוותה אותו למפגש. דארן הוא בחור חריף ותמיד אומר דברים שמייצרים אצלי מחשבות במשך ימים. כרגיל, הוא הביא כמה פנינים בדבריו במהלך הערב. אחת מהן הייתה מה שהוא כינה "התאוששות לפי צורך".
ג’ו פריל
מאמן ספורטאים סיבולת מאז 1980. הלקוחות שלו הם האליטה של הספורטאים החובבים והמקצועיים מקרב רוכבי הכביש, רוכבי אופני הרים, הטריאתלטים והדואתלטים. הם מגיעים מכל קצוות תבל וכוללים אלופים לאומיים אמריקאים וזרים, מתחרים באליפויות העולם, וספורטאים אולימפיים.
הוא מחברם של עשרה ספרים על אימון לספורטאים סיבולת כולל הסדרה הפופולארית והנמכרת ביותר בספר Training Bible. הוא בעל תואר שני במדעי האימון, הוא מאמן מוסמך לרמת עילית לטריאתלון ורכיבה בארה"ב, והוא המייסד והיו"ר לשעבר של נציבות האימון הלאומית בארה"ב.
ג’ו מקיים סמינרים ברחבי העולם על אימון ומרוצים לרוכבי אופניים, טריאתלטים ומאמנים, ומספק שירותי ייעוץ עבור חברות בתעשיית הכושר.
תומר גמינדר – המתרגם
נשוי + 3 בנות מדהימות, טכנולוג תקשורת מחשבים ואבטחה בימים, וטריאתלט, נווט וצלם בשעות הפנאי.