מאמן השבוע של שוונג || מני שחק

הוא לקח על עצמו אתגר להכניס כמה שיותר אנשים למעגל הספורט ולא רואה את עצמו עושה משהו אחר חוץ מאימון ריצה, עבודה שהוא כל כך אוהב. בואו להכיר מקרוב את מאמן השבוע של שוונג - מני שחק
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מני שחק, 100מני, מאמן השבוע צילום: אלבום פרטי

מני שחק, 30, מאמן מועדון "רצי 100מני"

מני שחק

לקחתי על עצמי להכניס כמה שיותר אנשים למעגל קידום הבריאות והעיסוק בפעילות גופנית | צילום: אלבום פרטי

מקום מגורים: שוהם

ענף ספורט: ריצה

קבוצה אותה אתה מאמן?
"מועדון רצי 100מני, מועדון ריצה בשוהם ובו שלוש קבוצות ברמות שונות. כ-70 מתאמנים".

למה רצית להיות מאמן?
"ריצה זו הפעילות הגופנית הכי פשוטה ונגישה שיש, אך עם זאת, רבים חוששים להתחיל לעסוק בה, לרוב בגלל תפיסות שגויות ומוטעות. לקחתי על עצמי להכניס כמה שיותר אנשים למעגל קידום הבריאות והעיסוק בפעילות גופנית תוך שמירה על הבריאות שלהם. כאשר מתאמן שהגיע אלי עם ספקות לגבי יכולתו להיות חלק מהעולם המופלא הזה חוצה את קו הסיום של מרוץ כלשהו בפעם הראשונה, אני רואה את מבט ההבנה שלו, כאילו אמר 'הנה, גם אני יכול', זה שווה את הכול".

מה שיטת האימון הייחודית בה אתה דוגל?
"לצערי, עם טרנד הריצה שנכנס מאוד חזק לאחרונה בשילוב עם חוסר הסבלנות האופייני לישראלים, אז הייחודיות שלי היא בכך שאני לא 'שוחה עם הזרם' ולא מבטיח אשליות או הגשמת חלומות באינסטנט. אני מאמין בעבודה נכונה, הדרגתית ומבוקרת, שבה בריאות המתאמנים וההמשכיות של העיסוק בריצה היא הדבר החשוב שעומד לנגד עיני. אצלי לא מגיעים מ-0 ל-10 ק"מ בשלושה חודשים, ואני מתגאה בזה. אין קיצורי דרך כשזה מגיע ללקחת אנשים שלא עסקו מעולם בריצה ולהביא אותם אל עבר המטרות שלהם. אין מה למהר ולקפוץ למרוצים ולהגדלת מרחקים בין רגע".

מני שחק

"לא רואה את עצמי עושה משהו אחר. מרגיש שאני עושה את הדבר שאני הכי רוצה לעשות בעולם ומודה על כך" | צילום: אלבום פרטי

את מי אתה מאמן?
"הקבוצות שלי מוגדרות בעיני ככרטיס כניסה לעולם הריצה. לרוב מגיעים אליי הורים צעירים או הורים כבר לא צעירים, שמגיעים מסיבות שונות, בין אם רצון להוריד במשקל, למצוא מסגרת חדשה או פשוט רואים את כולם רצים ורוצים גם לעסוק בזה. החבר'ה שלי פחות תחרותיים, אבל אני תמיד מנסה למצוא מטרה או אתגר שנותנים מוטיבציה להתמיד באימונים.

מאיזה אימונים אתה הכי נהנה?
כמאמן, כל אימון שאחריו המתאמנים רושמים בווטסאפ שהם נהנו, גורם לי גם הנאה. כמתאמן, אינטרוולים באיצטדיון, אין אימון קורע ומספק מזה".

כיצד אתה בוחר את צוות המאמנים שלך.
"כרגע אני מאמן יחיד. כשאני צריך החלפה, אני מביא חברים טובים שכולם מאמני ריצה מוסמכים ושאני סומך עליהם".

אם לא היית מאמן, באיזו עבודה היית בוחר?
"לא רואה את עצמי עושה משהו אחר. מרגיש שאני עושה את הדבר שאני הכי רוצה לעשות בעולם ומודה על כך".

מה לדעתך אומרים עליך המתאמנים?
"שאלה טובה, הייתי מת להיות זבוב על קיר הווטסאפ הפנימי שלהם".

מני שחק

אצלי לא מגיעים מ-0 ל-10 ק"מ בשלושה חודשים, ואני מתגאה בזה | צילום: אלבום פרטי

השאלה הכי נפוצה ששואלים אותך?
"איך לדרוך נכון? איך לנשום נכון? הנעל הזו טובה? התשובות אגב,בהתאמה הן: אין דבר כזה לדרוך נכון, זה תלוי ברץ עצמו, לנשום זה דבר בסיסי וטבעי, לא צריך הוראות הפעלה לנשימה ונכונה למי? נעל אחת יכול להיות טובה לאחד וגרועה לאחר".

משפט מפתח שאתה נוהג לומר?
"אין דבר כזה קשה, יש מאתגר".

מה האתגר הבא?
"באמצע אפריל יתקיים מרוץ שוהם, שנחשב למרוץ הבית שלנו וזאת ההזדמנות הכי טובה למתאמנים שלי לרוץ במגרש הביתי לעיני המשפחה והחברים".




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג