גיל מאיר, 30, גר במושב לכיש, פיזיותרפיסט שיקומי, סטודנט לתואר שני בפיזיותרפיה ומאמן כושר לקבוצות ויחידים "נעים עם גיל"
מה ענף הספורט אותו אתה מאמן?
"במקור אני מגיע מתחום הריצה וכיום אני משלב באימונים ריצה ואימוני התנגדות".
איזו קבוצה אתה מאמן?
"מאמן קבוצת כושר במושב לכיש, אימונים אישיים וליווי און-ליין".
למה רצית להיות מאמן?
"תמיד נמשכתי להעברת ידע בתחום העיסוק שלי – פיזיותרפיה וריצה. השילוב של תנועה, קידום אורח חיים פעיל והדרכה, משתלבים בצורה יפה בתחום אימוני הכושר. ככה אני נהנה מכל העולמות".
מה שיטת האימון הייחודית בה אתה דוגל?
"אני מאמין בשלושה מרכיבים עיקריים באימון: 1. קצב התקדמות הדרגתי. הגישה שלי היא שכל מתאמן ומתאמנת צריכים להתקדם בקצב הנכון עבורם, ללא השוואה לאנשים אחרים ובהתאם ליכולות ולרצונות שלהם. 2. יציאה מתחום הנוחות. התנסות בתנועות ותרגילים חדשים מקנה גמישות מוטורית ומאפשרת התמודדות טובה יותר עם מטלות גופניות. 3. הנאה מהאימון. אולי בנאלי, אבל ההנאה היא מה שתשמור את המתאמן על המסלול ותגרום לו להתמיד ולפתח הרגל של פעילות גופנית לאורך זמן".
את מי אתה מאמן?
"הקבוצה שלנו מגוונת והטרוגנית בצורה מדהימה – יש לנו מתאמנים מגיל 15 ועד צעירים בגילאי ה-60, חלקם עם רקע של פעילות וחלקם התחילו להתאמן כאשר הם לא עשו זאת במשך שנים. המכנה המשותף הוא הרצון לשמור על שגרה פעילה ולשלב באופן קבוע אימונים מאתגרים כדי לשמר ולשפר יכולות פיזיות".
מאיזה אימונים אתה הכי נהנה?
"ריצות נפח בטבע. יש לנו מגרש משחקים מדהים בחבל לכיש וזכיתי בכך שאני יכול לצאת מהבית ולרוץ מרחקים ארוכים בין כרמים, חורש ושדות מדהימים. לא הייתי מחליף אף אימון בעד תחושת השקט והחופש בריצות האלה".
אם לא היית מאמן, באיזו עבודה היית בוחר?
"מבחינתי זו שאלה לגבי העתיד – אני אהיה מרצה בתחומי העיסוק והמחקר שלי. אני מכוון להעביר ידע למאמנים, אנשי רפואה ולקהל הרחב בתחומים שאותם אני לומד. זה מעניין ומאתגר אותי, וגורם לי כל הזמן ללמוד דברים חדשים".
מה לדעתך אומרים עליך המתאמנים?
"אין הנחתום מעיד על עיסתו".
מה השאלה הכי נפוצה ששואלים אותך?
"איך אני משיג ריבועים בבטן?"
משפט מפתח שאתה נוהג לומר?
"כל דבר הוא יותר טוב משום דבר. קמתם מהכיסא, זזתם, עשיתם אימון? הרווחתם".
מה האתגר הבא?
"לסיים את התזה ולהביא קבוצה ל"הר לעמק" הבא. בסדר הזה".