היום התקיים הטקס של היכל התהילה היהודי של הספורט בו הוא קיבל לחיקו ספורטאים וספורטאיות אשר הרשימו בהישגיהם לאורך הקריירה. הטקס נערך במכון וינגייט במוזיאון יד לאיש הספורט ליהודי. בין הספורטאים אשר נכנסו להיכל היום נמצאים: כדורסלן העבר מיקי ברקוביץ', האלופים האולימפיים לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט, טניסאי העבר בראד גילברט, שחקן הכדורסל לשעבר ארני גרונפלד, כדורסלנית העבר סו בירד, המדליסטית האולימפית מרים פוקס, הכדורגלן לשעבר ג'ף אגוס ועוד רבים טובים וטובות. סך הכל 35 ספורטאים וספורטאיות נכנסו להיכל.
לצד כך, נכנס להיכל התהילה וקיבל פרס מפעל חיים בשל פעילותו הרחבה סילבן אדמס, איש עסקים יהודי יליד קנדה. מאז עלייתו ארצה בשנת 2016, סילבן זוכה להכרה ולהוקרה על מחויבותו האיתנה לקידומה של ישראל בזירה הלאומית והבינלאומית ולשיפור שגרת חייהם של אזרחיה. ההשקעות של סילבן מתמקדות בקידום ישראל בארץ ומחוצה לה באמצעים חדשניים ולא פולמוסיים, דוגמת פעילויות ספורט ותרבות ובקידום הזהות היהודית בתפוצות.
מוזיאון יד ליהודי שוכן במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט. בעבר קיבלו את הפרס מאמני הכדורסל המוערכים רד אורבך, לארי בראון ורד הולצמן. בנוסף אליהם קיבלו את הפרס גם שחיין העבר מארק ספיץ, שחיינית העבר דארה טורס ומתעמלת העבר אלי רייזמן. בין הישראלים שזכו לכבוד זה ניתן למצוא בין השאר את שחקן הכדורסל לשעבר טל ברודי, שייט העבר גל פרידמן ומאמנת העבר אורנה אוסטפלד.
במהלך הטקס ולרגל יום השנה ה-50 לרצח י"א חללי מינכן, הזכירו וכיבדו את 11 הספורטאים האולימפיים הישראלים אשר נרצחו במשחקים האולימפיים מינכן 1972. זאת נציגי משפחות הנרצחים שהגיעו לטקס.
מיכל שחר בתה של קהת שור: "אני פה עם המשפחה שלי, משפחה שאבא שלי לעולם לא יוכל לפגוש. כל המשפחות של חללי מינכן הפכו משפחה אחת. לקח כמעט 50 שנה לעולם להכיר בנו. אתם המורשת, לינוי, מיקי, ארטיום, ג'ף, כולכם המורשת היהודית והישראלית. תודה לכם על כך". מיכל הדליקה נר זיכרון עם נכדתה לזכר הנרצחים בזמן שהחדר עמד דום לזכרם.
מתוך דבריו של מנכ"ל משרד התרבות והספורט רז פרויליך: "מקס נורדאו נחשב לאחד מהוגי הדעות החשובים במערב אירופה. נאומיו של נורדאו ריתקו את קהל שומעיו ועצם נוכחותו בקונגרסים הראשונים הוסיפה יוקרה רבה לתנועה הציונית בראשית דרכה. נורדאו טען כי תפקידה של הציונות יהיה לפעול בשתי דרכים: "דרך מוסרית על ידי החייאת משאת נפשו של העם, ובדרך גופנית על ידי החינוך הגופני של הדור הצעיר, שייצור לנו שוב את יהדות השרירים האבודה". אירוע המכבייה עונה למעשה על שתי הדרכים הללו ומייצר, הלכה למעשה, את החיבור היהודי בין בריאות הנפש והגוף."
מתוך דבריו של מנכל מכון וינגייט שי אברהמי: "וינגייט הוא המכון הלאומי למצוינות בספורט והיכל התהילה הוא חלק בלתי נפרד מווינגייט מאז 1981. התוכניות שלנו הן להרחיב ולשדרג את המתקן הנוכחי המכיל את היכל התהילה ואנו מצפים לתמיכת הרשת העולמית של החברים והתומכים שלנו בהשגת מטרותינו. טקס החניכה השנה מציין 50 שנה לטרגדיה האולימפית של מינכן שזעזעה את ישראל ואת עולם הספורט. כל הצוות התאמן בווינגייט וכמה מהמשפחות השכולות גרו בקמפוס שלנו. אנחנו לא יכולים ולא נשכח אותם, ואנחנו מכירים היום, כמו בעבר, בתרומתם ובהישגיהם שנקטעו באכזריות כה רבה".
מיקי ברקוביץ: "זהו יום מאוד מרגש בשבילי. בעברי ביקרתי רבות במכון וינגייט במסגרת אימוני נבחרות ישראל, קדטים, נוער ובוגרים. המקום היווה לי קרש קפיצה מפעילות חובבנית למקצועית. קבלת הבשורה המרגשת על כניסתי להיכל התהילה היהודי – היא תחושה עילאית. להיות מוזכר באותה רמה עם ספורטאים גדולים מהחיים כמו רד אורבך, מארק ספיץ ועוד רבים אחרים גורמת לי לתחושה משמחת, שמעריכים אותך ומוקירים לך לא רק בישראל. בשורה זו הגיעה אליי בהפתעה גמורה, לא ציפיתי או הכנתי את עצמי לכבוד הזה. הפתעה משמחת ומרגשת. תמיד שיחקתי ופעלתי למען הצלחה קבוצתית ואישית. כבוד גדול הוא לי ואני מודה על הבחירה בי ורוצה להגיד תודה".
לינוי אשרם: "תודה להיכל התהילה על הכבוד המדהים הזה להצטרף לכל כך הרבה ספורטאים נפלאים. אני אסירת תודה על קבלת הפרס הזה, ואני רוצה להודות למשפחה, למאמנים, לווינגייט ולכל מדינת ישראל על תמיכתם. להיות באולימפיאדה, לייצג את המדינה שאני אוהבת היה מיוחד עבורי. לבשתי את ה"כחול ולבן" בגאווה. וכאשר קיבלתי את מדליית הזהב קיבלתי אותה בשם מדינה שלמה. הרבה מההצלחה בספורט היא מנטלית ויש לי מסר לכל הילדים בחוץ – כל הילדים גדולים וקטנים – "הנחישות שלך, לא הכישרון שלך, תקבע את הצלחתך".
מתוך דבריו של ג'ד מרגוליס יו"ר יד לאיש הספורט היהודי: "היכל התהילה היהודי בספורט חשוב ליהודים ברחבי העולם ובישראל ומהווה לכולנו מקור לגאווה. אנחנו מכניסים כמה ממחזיקי שיאי העולם הטובים ביותר, זוכי מדליות זהב אולימפיות ואלופים שלפני הכל הם בני אדם. הפוקוס של העולם היהודי הוא על אירוע זה, במכביה ובכל דבר אחר שמביא גאווה גדולה לעם היהודי. העובדה שטקס היכל התהילה היהודי מתקיים בישראל מעניקה משמעות רבה עוד יותר לנושא".
סילבן אדמס אמר לאחר קבלת פרס מפעל חיים: "ספורט מחבר בין אנשים. אעשה הכל כדי שיכירו ברחבי העולם את ישראל בזכות הספורט, עם כמה שיותר תארים ומדליות".