בבוקר? בערב? ואולי בכלל באמצע היום? מתי באמת עדיף להתאמן

מוקדם לפני העבודה, בשעת ערב מאוחרת או אולי כהפסקה בצהריים? מתי הוגף שלנו יפיק את המיטב מהאימון? עדי שיף תעזור לכם לפתור את הדילמה עם היתרונות והחסרונות לכל שעה ביום
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
להתאמן בבוקר או בלילה? | צילום: Shutterstock

שאלה שמעסיקה לא מעט מתאמנים ומתאמנות היא – מתי הכי נכון להתאמן? מתי הכי בריא ויעיל להתאמן? והאם בזמני אימון שונים נקבל תוצאות שונות? תחילה אציין שבסופו של יום, אנו מכירים את עצמנו ואת הגוף שלנו הכי טוב וגם יודעים ומרגישים מה השעות בהן אנו בשיא שלנו מבחינת אנרגיה ויכולות. בנוסף, חלקנו אנשי בוקר וחלקנו אנשי ערב ולילה, גם זה נתון שכדאי וצריך לקחת בחשבון.

לכתבות נוספות בנושא:
כך פעילות גופנית קבועה עוזרת למנוע דלקות בגופנו
הפוך על הפוך: על היתרונות האדירים בביצוע תרגילים לאחור
נסו בעצמכם: 7 תרגילים קצרים שיעזרו לכם לשמור על גב זקוף

סבירות גבוהה שבשעות השיא שלנו אישית – האימון יהיה יעיל ומדייק יותר, יהיו בנו יותר כוחות, נהנה יותר והאנרגיות תהיינה גבוהות יותר ולכן גם האימון עצמו יהיה אפקטיבי יותר. עם זאת, חשוב שהאימון ישתלב בחיינו ולא ישתלט על חיינו. חשוב שהוא יותאם, ככל האפשר, ללו"ז שלנו ולא יהיה לנטל. לא תמיד מתי שיש לנו אנרגיה להתאמן, אנו פנויים להתאמן. אגב, אחד מהפתרונות הנהדרים עבור חלק מהאנשים, הוא לבצע אימוני כושר אונליין, ואם הם קצרים, בני רבע שעה, עד מקסימום חצי שעה, אפשר להיות דינמיים וגמישים ולשלבם בכל רגע בו אתם מרגישים פרץ אנרגיה ורצון להתאמן והלו"ז מאפשר לכם הפוגה קלה לצורך העניין.

הגיעה השעה לאימון? צילום: Shutterstock

בין אם אתם מתאמנים בבוקר, בצהריים או בערב, חשוב שתדעו את היתרונות והחסרונות שבאימון במהלך שעות היום השונות:

היתרונות באימון בוקר
אימוני הבוקר מתבצעים, לרוב, כשאנחנו על "בטן ריקה" או אחרי שמעט מזון נכנס לגופנו אחרי לילה ללא מזון, ולכן, הגוף עדיין לא "כבד" ואנחנו קלילים יותר. זה יתרון נהדר ואין הפרעה למערכת העיכול בזמן האימון. כשאנו מתעוררים בבוקר, הגוף עדיין מכווץ ואימון יעזור לו להתעורר ולהיות חיוני מהר יותר. בבוקר, ברגע שמתעוררים, הגוף שלנו, שהיה זמן רב ללא תנועה, הכי חשוף והכי פגיע. אימון בוקר הופך אותו לפחות פגיע בכך שמחזק אותו, מפעיל אותו ומכין אותו לקראת היום. אימון בוקר הוא הדלק שלנו להמשך היום.

מאחר ותנועה מביאה לריפוי של הגוף, בין היתר ריפוי דלקות בגוף, ברגע שאנחנו מתאמנים בבוקר, אנחנו בעצם, מתחילים ריפוי של הגוף ובכך מאפשרים לגוף להתנהל במהלך המשך היום בצורה יותר טובה ובריאה. בנוסף, מחקרים מראים שאימון בבוקר גורם בהמשך היום לתחושה של שמחה ואושר גדולים יותר ולתחושת חיוניות, יעילות וסיפוק גדולים יותר. בגלל שאימון בוקר, למעשה, מעיר אותנו ופותח לנו את היום עם יותר אנרגיות (ממלא את גופנו באנדורפינים וממריץ את ייצור הסרוטונין), נהיה גם יותר עירניים במהלך היום.

אימון בוקר גם עוזר בשיפור קצב חילוף החומרים בגוף במהלך היום. התנועה שאנו מקבלים באימון בבוקר עוזרת לגוף להניע את הגלגלים אחרי "החלודה" של הלילה. אימון בוקר עוזר גם "להתניע" את המוח מהר יותר, תורם לשיפור הריכוז במהלך היום משפר את הפרודוקטיביות, המיקוד והאיזון. ויש גם אלמנט פסיכולוגי, שהוא לא פחות חשוב. הידיעה שפתחנו את היום עם אימון, הוא מאחורינו ואנו לא צריכים לחשוב ולהתארגן ולסדר את הלו"ז של המשך היום סביב האימון ויש פחות סיכויים לאירועים לא צפויים שעלולים לפגוע בתוכנית שלנו לבצע אימון. כי כאמור, כבר עשינו "וי" על האימון בבוקר. אם אתם אנשים של בוקר, אימון בוקר מאוד מאוד מומלץ.

צילום: Shutterstock

החסרונות באימון בוקר
אם אתם לא אנשים של בוקר, אם קשה לכם להתעורר מוקדם, אם לוקח לכם ולגוף שלכם זמן להתעורר ואם לוקח לכם זמן להתניע את הבוקר, יכול להיות שאימון בוקר אינו מתאים לכם. אם תגיעו לאימון עייפים או איטיים מדי, האימון, כנראה, יהיה פחות מוצלח מבחינת היכולות ומבחינת האנרגיה שתהיה בכם בזמן האימון, או לפחות בהתחלתו.

חשוב לדעת שבאופן כללי, לגוף יותר מאתגר להתחמם בשעות הבוקר, גם מבחינת השרירים שהרגע התעוררו וגם למזג האוויר יש משמעות – למשל, אם אימוני הבוקר הם בזמן החורף. במיוחד באימוני בוקר ובוודאי אם הם מתקיימים בחורף, חשוב להקדיש זמן לחימום השרירים כחלק מתחילת האימון.

היתרונות באימון צהריים
מטבע הדברים, בשעות הצהריים, זה הזמן בו רובנו נמצאים באמצע יום עבודה ומאבדים מעט (או הרבה) מהאנרגיה. זה השלב ביום, בו אנו עייפים יותר, עם זאת, הגוף כבר חם, השרירים כבר נעו ואנחנו, בעצם, כבר באמצע היום מבחינת הגוף, הוא כבר הותנע.

יש לכם נפילת מתח או עייפות בזמן הצהריים? אימון צהריים יקפיץ לכם את האדרנלין ואת האנרגיה ואתם תרגישו את זה כהוגן בהמשך היום, שיהיה יעיל יותר באופן משמעותי. אימון צהריים גם מאפשר לעשות הפסקה חשובה באמצע יום העבודה כדי להעניק לגוף וגם לנפש את הכוח לו הם זקוק. אימון צהריים מטעין כוחות מחדש.

השרירים שלנו נוטים לתפקד טוב יותר במהלך היום בזכות, בין היתר, היכולת הגבוהה להשתמש בחמצן כדי לייצר אנרגיה. התפקוד הטוב של השרירים יאפשר לנו לבצע אימון חזק וטוב יותר ברמת ביצוע גבוהה יותר.

הפסקה באמצע היום | צילום: Shutterstock

החסרונות באימון צהריים
החסרונות בעיקר טכניים. לא כולנו יכולים לעצור את עבודתנו באמצע היום עבור ביצוע אימון. זה מצריך, אולי, לשמור על משבצת זמן עקבית, כדי להתמיד, אך עלולים, מטבע הדברים, להיות לפעמים אילוצים שידחו או יבטלו את ביצוע האימון.

כמו כן, שימו לב כי עדיף לבצע את אימון הצהריים לפני ארוחת הצהריים, כדי שלא תהיה נפילת סוכר או תחושת כובד בגוף שישפיעו על איכות האימון, העירנות והכוח במהלכו.

היתרונות באימון ערב
יש אנשים שלא יעזור דבר, הם אנשי ערב ולילה. לפני שהערב מגיע, הם פשוט לא מסוגלים, או מתקשים, לבצע אימון והם בשיא האנרגיה שלהם בשעות המאוחרות ביום. כמו כן, מאוד נוח לאנשים רבים לסיים את יום העבודה ומיד לאחריו לבצע אימון. עבור חלקנו, נוח לשלב את זה בלו"ז היומי, כחלק מסוף היום.

אם אנחנו מבצעים אימון כוח – ערב, לרוב, נוכל להרים משקלים כבדים יותר כי השרירים כבר "חמים" מהפעילות היומית שהייתה לנו. בנוסף, יש במהלך היום הכנה תזונתית ונפשית לקראת אימון הערב.

כמו כן, אימון ערב הוא דרך מצוינת לשחרר מתחים ולחצים שהצטברו במהלך היום. האימון מרגיע את הגוף ועוזר לו לשחרר את לחצי היום. לאחר יום עמוס, האימון בערב, בסוף יום עבודה, נותן פתרון לעייפות המצטברת ומחייה את הגוף. בעקבות שינויים פיזיולוגיים טבעיים. לרוב, טמפרטורת הגוף בערב גבוהה יותר ובכך מסייעת ביצירת כוח שריר רב יותר.

מתאמנים בלילה? יש לזה השפעה | צילום Shutterstock

מחקרים מראים שאימון בערב משפר את איכות השינה על ידי הורדת טמפרטורת הגוף לאחר האימון שבמהלכו טמפרטורת הגוף עולה. זה ייתן סימן לגוף שעכשיו הזמן לנוח ולהתכונן לשינה. עם זאת, חשוב לא להתאמן קרוב מדי לשעת השינה, כי לאדרנלין לוקח זמן לרדת. אדרנלין ימנע מאיתנו להירדם מהר. לכן, מומלץ לבצע אימון לפחות 3 ואפילו 4 שעות לפני השינה.

החסרונות באימון ערב
כאמור, אם האימונים קרובים מדי לשעת השינה, הם עלולים לפגוע באיכות השינה. בנוסף, בסוף יום, הגוף שלנו כבר קיבל מזון ולכן, הגוף עלול להרגיש כבד מדי. מומלץ לאכול ארוחה קלה ולא כבדה לפני אימון ערב. בכל הנוגע להתמדה, אחרי יום עבודה ארוך ומעייף, לעיתים, יהיה קשה מנטלית ללכת להתאמן וכל שנרצה זה לחזור הביתה ולנוח.

בסופו של דבר, מה שהכי חשוב, זה להיות קשובים לעצמכם ולהבין איך אתם יכולים לשלב אימון בלו"ז שלכם בצורה הטובה ביותר, כך שתצליחו להתמיד. התמדה, זה שם המשחק.

 


 

למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מעדיף בריכות קצרות על ארוכות. זה פחות כואב", האלוף האולימפי ושיאן העולם לאון מרשאן ברגע של כנות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג