אנשים שנוהגים לצום חוששים מהצום כאילו הם עומדים לעבור יום של הישרדות ללא אוכל וללא שתייה, יום שבו הם בעצם שמים את נפשם בכפם וצריכים להעמיס את גופם באנרגיה עודפת כדי לשרוד את יממת הצום. מיד עם צאת יום הכיפורים, אוכלים הם כמות אוכל כאילו לא אכלו שבוע, על מנת להחזיר את האנרגיה ש"נמנעה" מהם ביממת הצום.
מבחינה תזונתית ופיזיולוגית, למעט החוסר בנוזלים, גופנו מלא באנרגיה עודפת המאופסנת בתאי השומן. התפריט המוגש לכם כאן יוכל לעזור לצמים שביניכם לעבור את הצום בקלות רבה יותר וללא רעב, ולאלה מכם שנמצאים בתהליך הרזיה – יכול התפריט הרשום למטה לעזור למנף את הצום לטובת ההרזיה.
יש לקחת בחשבון שבתום הצום תהיה ירידה די גדולה במשקל, שחלק ממנו יחזור עם החזרה לאכילה הרגילה ביום שלמחרת, עם החזרת משקל תכולת הבטן. ההפרש בין המשקל שלפני הצום לבין המשקל שאחרי החזרה לאכילה רגילה הוא המשקל שירד נטו.
איך נעזרים בצום?
- להישקל בבוקר לפני הצום ולצאת לשעה של הליכה או ריצה קלה .
- ביום שלפני הצום ובארוחה המפסקת, לאכול רק ביצים, בשר, דגים וגבינות צהובות עד 23% שומן. לא לשתות חלב ולא לאכול פחמימות, או מוצרי חלב, או דגני בוקר או ירקות טריים או מבושלים או פירות.
- במשך היום שלפני הצום – לשתות כפליים מים.
- לצום.
- אחרי הצום לשתות 4 כוסות מים ו-1.5 כוס מיץ תפוזים טבעי.
- לאכול 1 גביע קוטג' 3%, או דג או טונה ולחלבונים הנ"ל להוסיף סלט ירקות קטן.
- ללכת לישון.
- בבוקר שלמחרת, להישקל ולהשוות את המשקל למשקל שמלפני הצום.
יאיר קרני | אחראי מקצועי תכנית הרזיה ב"דרך הכושר לחיים"
מאמן ריצה, תזונאי, BSC בתזונה, M. Med במדעי הרפואה
רוצים לשאול את יאיר קרני שאלה? שילחו לו לדוא"ל זה:
[email protected]
שלום יאיר.
אשמח להבין מה עומד מאחורי ההמלצה להמנע מאכילת פחמימות.
אני מבינה את ההיגיון של לא לאכול פחמימות ריקות, אבל לא לאכול פחמימות בכלל???
תודה וגמר חתימה טובה.
מצטרף לשאלה.. ומוסיף, המטרה בתפריט זה רק לרדת.במשקל? או גם לעבור את הצום בקלות? כי הפחמימות קצת מבלבל…