מה אמרנו לא לעשות כשאנחנו יוצאים למרתון?
אלו שבעה כללי ברזל שאסור לסור מהם, אבל אתמול (ראשון) במרתון פאריס הפרתי את כולם. אז הנה הרשימה המלאה – הקפידו על יישומה המלא בכל מרתון בארץ ובעולם.
1. לא לרוץ מרתון בלי הכנה. והכנה זה אימונים. ואימונים זה לפחות 5 פעמים בשבוע. ואחד האימונים זאת ארוכה שהיא ממש ארוכה. לא! 20 זאת לא ארוכה. בייחוד לא 20 "דרדלה" עם שמונה עצירות לא מוצדקות.
2. לא לרוץ עם ציוד שלא ניסית אותו קודם. מכנסיים, גופhיה, גרביים, חגורה לג׳לים. אם כל אלה לא ספגו את הזיעה שלך במשך כמה שבועות רצופים וכמה וכמה קילומטרים מייסרים אז שיישארו בבית. זה מה שחסר לך, פציעה של טירונים? של ציוד לא מדויק ולא משופצר?
3. לא לאכול שום דבר שלא אכלת קודם. ביום שלפני לא אוכלים סלט מוזר ומסתורי שלא כל רכיביו ותיבוליו מוכרים. לא לאכול בקלוואות מצריות שהן מעדן אבל… לא לקחת לדרך ג׳לים שמעולם לא טעמת מראש. שאתה לא יודע איך פותחים אותם ואין לך מושג מה הם יעשו לך בבטן. לא לחטוף את כל השפע שעל השולחנות. שני סוגי עוגות, קוביות סוכר, מלוחים, בייגלה שטוחים ובננות עם הרבה מגע יד אדם. אם לא אכלת אל תאכל. אל תהיה חזיר כי בסוף, כמו חזיר עוד תאלץ להתפלש בתוצאות.
4. בשום פנים ואופן לא לרוץ עם הנעלים שמתאימות לאינטרוולים באצטדיון אבל אין להן את העומק, התמיכה, השיכוך והחזר האנרגיה הנדרשים ל-42 אלף צעדים.
5. אל תרכיב את המשקפיים שמתאימים לספריה הצוננת והם רגילים להיעצר בקצה האף. זה מרתון. צריך משקפי שמש קשוחים. שלא זזים ולא קופצים על גשר האף. שאפשר לשים אותם על הראש או הכובע והן עוד יהיו שם גם בשקיעה.
6. שלא תעז לחשוב על שימוש בבודי-גלייד לא מוכר. זה לא הזמן לפתח פזוריאזיס רק בגלל שהעור שלך דוחה את המשחה החדשה.
7. אל תרוץ עם מספר של מישהו אחר. יש לזה כל מיני סיבות (לא כולן טובות או משכנעות. אבל כך מקובל).
אלו כללי ברזל שאסור לסור מהם. הקפדה עליהם תביא כל אחד ואחת אל קו הזינוק ואל שער הסיום. והפרה שלהם יכולה לעלות במחירים ספורטיביים יקרים. בפאריס הפרתי את כולם. עד האחרון שבהם. מרתון פאריס 2021 ניחת עלי בהפתעה והיה נפלא כמו שרק הוא יודע להיות. תודה פסקל.
בטח מי שמימן היה ה-bds
שלום דן.
לא מדוייק. ובאופן מפתיע אפילו לא רלוונטי.
מאד הערכתי את אברום בורג עוד מהתגובה שלו לרצח אמיל גרינצווייג ואחר כך כשהיה חבר כנסת ואף הזדהיתי עם חלק מהדברים שכתב. אני לא מבין את הגרפומניה שלו בנושא ריצות ארוכות. בורג מעולם לא היה רץ טוב, אפילו לא בקטגוריית הגיל שלו. מה נותן לו את הדרייב לתת עצות בנושא? מה המטרה של הכתבה הזאת? "אל תעשו את מה שאני עושה" או "הנה אני עדיין חי ובועט ומטייל בפריז"?
שלום יגאל.
כמה הערות לתגובה שלך.
1. אני אכן אוהב לכתוב ולשתף את החוויות שלי. לשמחתי אנחנו חיים בתקופה בה השיתוף אפשרי בהמון פלטפורמות. בלי צנזורה ובלי מגבלות וכן ראוי.
2. הרוצה יקרא ומי שלא רוצה – שידלג הלאה. וכן ראוי.
3. אני משתף דברים שאני מקווה שיעודדו אחרים לקחת חלק בפעילות ספורטיבית. למרות מגבלות, הכישרון, הגיל, היכולת והרצונות. אורח חיים בריא הוא פשוט – בריא. וכן ראוי.
4. מעולם לא הייתי אליוט קיפצ׳וגה ויש סיכוי סביר שאולי גם לא אהיה. ובכל זאת בעולם בו גם הפועל מרמורק וגם רונלדו נחשבים לכדורגל יש מקום גם לרצי עילית וגם לחובבים לא צעירים. וכן ראוי.
5. ולגבי העצות – זה פשוט. זה מונח כאן וזמין. אם זה יעזור למישהו אז למה לא?
6. נתראה על המסלול.
אני לא מתלהב להתפמס כאן, אם תתן לי את כתובת המייל שלך, אשמח לדון איתך בנושא.
מה זה רלוונטי כישורי ריצה לעצות ?
1. ניסיון זה מה שחשוב.
2. גם אני לא כשרוני בריצות ארוכות אבל זה מעניין אותי.
3. אגב יגאל בחיים הכל יחסי כי ניקח אותך, או אצן מקצועי ישראלי מול אלופי העולם
בריצות ארוכות אז גם אתם תיהיו מאוד לא כישרוניים, אבל בכל זאת אתם רצים….
אברום כל הכבוד!
על כך נאמר ,אני רוצה משמע א י יכול.
פגשתי את אבהרם בכמה הזדמנייות , תמיד השאיר חותם.
מעולה 😆
רק לא הבנתי אם המספר הוחלף בטעות או שמישהו השתחל לתחרות..
הסיבה היחידה לרוץ על מספר של משתתף אחר היא אם אתה פליט של משטר דיקטטורי שמתכנן הטעיה בדרך לבקשת מקלט הומניטרי.
כתיבה יפה כתמיד,
וחשובה מאד.
אכן כללי ברזל שאסור ליפול בהם, וגם מאד פשוט יחסית ליישם.
בעיקר לרץ החובב כמוני.
ולגבי חלק משאר המגיבים – היום לאחר אי אלו מרתונים ואולטרות אני יודע להגיד שלמדתי בתחילת דרכי המון דוקא מרצים חובבים שמתעסקים תכל'ס בפרקטיקה, ופחות מאילו מהתעסקו בקצב, ב VO מקס ובנגטיב ספליט.
תודה.