10 מסלולי הריצה היפים והנכונים בישראל

קבלו את עשרת מסלולי הריצה היפים והנכונים מאילת ועד ראש הנקרה. אז איפה הכי כדאי לרוץ?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מי שרץ באופן קבוע נהנה כמובן מהחורף הישראלי, שהוא כמעט מושלם לריצה. אבל גם תחילת האביב, התקופה שבה האנשים יוצאים בהמוניהם לטיולים בחיק הטבע, היא מצוינת כדי לגלות מסלולי ריצה חדשים או ליהנות מהמסלולים הטובים והמוכרים. לצורך העניין בחרנו עבורכם 10 ממסלולי הריצה השווים ביותר בארץ. כמובן שאי אפשר באמת לבחור את המסלולים הטובים ביותר וזה עניין של טעם, אבל אנחנו ניסינו להתחשב הפעם לא רק ביופי אלא גם בנוחות, התנאים מסביב, הנגישות, ובעיקר הבטיחות שזה אומר שלא בחרנו במסלולים שבהם רצים בכבישים.

ריצה בפארק הירקון

האטרקטיבי ביותר אם מתייחסים לכל הפרמטרים. פארק הירקון | צילום: NIS 101

1. פארק הירקון 

הריאה הירוקה של תל אביב בהחלט יכולה להתמודד עם הפארקים העירוניים הגדולים בעולם בשירות שהיא מעניקה לרצים. לא סתם ממלאים אותה מדי יום, ובעיקר בסופי שבוע, רצים מכל אזור המרכז שרבים מהם אפילו ייסעו שעה בכל כיוון כדי לרוץ בפארק הירקון. זה גם המקום האידיאלי לרצים שמתאמנים למרתון וצריכים לכסות מרחקים של 30 קילומטרים ומעלה.

אולי הרצים שרגילים לפארק הזה, ויש כל כך הרבה, שכחו את הפעמים הראשונות שלהם בלוקיישן הזה, אבל האמת היא שקשה לדמיין מסלול יותר טוב מזה. מדובר ב-8.5 קילומטרים של מסלול אספלט סלול ושטוח מהקצה המזרחי של הפארק ברמת החייל ועד לקצה המערבי של הפארק בנמל תל אביב. מצד אחד רואים את נהר הירקון, מהצד השני את האטרקציות של הפארק כמו אצטדיוני האתלטיקה והכדורגל, יער בראשית, אגם הברבורים, הצפארי, גני יהושוע והספורטק. כמעט בכל קילומטר תוכלו למצוא ברזיה, וחלקים מהמסלול מוצלים – אידיאלי לימי הקיץ.

מעבר לעובדה שבתוך הפארק אפשר לצאת למסלולים נוספים ולהאריך את המרחק, היתרון הגדול כאן הוא שמהקצה המערבי ניתן להמשיך דרומה עד לבת ים או צפונה עד לחוף תל ברוך, מבלי לעבור בשום כביש.

2. הר איתן 

עבור הרצים המתחילים שביניכם, לרוץ על הר נשמע קצת מאיים, בטח כשמדובר באזור הרי ירושלים. מצד שני, מסלול הר איתן הוא מקום מושלם לאתגר את עצמכם "בקטנה". בסופו של דבר, זוהי הקפה נוחה למרחק של 7.8 ק"מ שיש בה שתי עליות – האחת באמצע המסלול למרחק של קילומטר, והשנייה שהיא הקשה יותר נמצאת בסיומו אבל היא גם קצרה יותר וגם סלולה.

מרוץ הר איתן 2014

רצים ומביטים מלמעלה. הר איתן | צילום: צלמי שוונג

המסלול מתחיל בחניה של בית הקפה של הסטף (חניה חופשית בשפע), נקודת תצפית מרהיבה בהרי ירושלים שאפשר להתענג עליה לפני ובעיקר אחרי הריצה. אפשר כמובן לרוץ את ההקפה בשני הכיוונים, אבל רוב הרצים נוטים לרוץ אותה נגד כיוון השעון. המסלול הוא שביל לבן ונוח, ללא סלעים ובלי הפרעות. צריך לקחת בחשבון שאין ברזיות לאורך המסלול כך שצריך להצטייד במים.

מאחר והמסלול הזה הוא בגובה של קרוב ל-800 מטר מעל פני הים, הרצים עליו ייהנו כמעט כמעט לכל אורכו מהנופים המרהיבים של הרי ירושלים והיערות מכל הכיוונים. הרצים מירושלים והסביבה נוהגים לפקוד את המסלול הזה לאורך כל השנה, ובחודשים החמים מגיעים אליו גם רצים רבים מאזור תל אביב שבורחים מהלחות הנוראית ומרגישים שמישהו מלמעלה הדליק להם את המזגן. המתיחות על התצפית בסיום הריצה, הופכות את החוויה למושלמת.

3. אילת – ריצה בין הגבולות 

כמה אנשים בעולם יכולים להגיד שהם רצו במסלול שטוח של קצת יותר מ-10 קילומטרים וראו בו 3 מדינות? זה אחד הדברים המיוחדים במסלול הריצה לאורך חופי אילת, וחוץ מזה הוא יפה, נוח, יש בדרך ברזיות אם כי לא מספיק, ולרוב הרצים קשה לוותר על התענוג של אימון באווירה אחרת כשיוצאים לנופש באילת.

החוף הצפוני של אילת

מתחילים בגבול ירדן ובמלונות, מסיימים במדבר ובגבול מצרים | צילום: Henrik Sendelbach

המסלול מתחיל בקצה החוף הצפוני בגבול ישראל-ירדן. אחרי שאמרתם שלום לחיילים אתם רצים כמה מאות מטרים על שביל עפר ומגיעים מהר מאוד לטיילת של החוף הצפוני. משם רצים לאורך המלונות והחופים עד שפונים שמאלה בקניון הים האדום ורצים לכיוון טאבה. גם אחרי שעוברים את כיכר מרידיאן באזור בסיס חיל והנמל, יש מסלול ריצה ואופניים סלול כמעט לאורך כל הדרך, שהופך לשביל לבן רק לקראת הגבול עם מצרים. אחרי שעוברים את אזור המלונות הדרומיים נהנים מקילומטר או שניים של ניתוק מהציביליזציה, עד שמגיעים למלון הנסיכה ומשם למסוף הגבול. אפשר לסיים שם אחרי 11 קילומטרים אם דואגים לפני להקפצת מכוניות, ואפשר לחזור את כל הדרך ולהשלים ריצה של יותר מ-20 קילומטרים.

4. יער בן שמן 

אחד המקומות האטרקטיביים במרכז הארץ למטיילים ולרוכבי שטח, הוא מן הסתם גם אחד המקומות היותר טובים לרוץ בהם. המסלול הפופולארי של יער בן שמן מתחיל בחניון של מצפה מודיעין, אליו נכנסים מכביש 443 לא רחוק ממחלף בן שמן. את נקודת ההתחלה אי אפשר לפספס כי מדובר בנקודת כינוס להרבה רוכבים ורצים.

רצי השטח המנוסים ימצאו שם סינגלים קשים יותר, אבל מי שלא מכיר את האזור יכול פשוט להתחיל לרוץ על השביל הלבן שמתחיל בירידה, בסופה פונים שמאלה ופשוט ממשיכים עם השביל בהתאם למרחק שקבעתם. כדאי להגיע לנקודה מסוימת ולחזור על עקבותיכם כדי לא להתברבר. אפשר בקלות לרוץ 10 קילומטרים לכל כיוון מבלי להסתבך בפניות.

יער בן שמן

גן עדן לרוכבים, יש מקום גם לרצים. יער בן שמן | צילום: Yehudit Garinkol

הדרך מוצלת ונעימה, יש כמה עליות וירידות אבל לא ברמה שהיא למתקדמים בלבד. היער יפהפה, מדי פעם רואים שם גם פרות ובעלי חיים אחרים. אין מקומות לשתות בדרך אז צריך להביא מים לריצה ארוכה, וגם להביא כסף קטן לדוכן הלימונדה והפיתה עם הלבנה שיחכה לכם בחזרה לחניה.

5. אגמון החולה 

כל מי שנופש בגליל העליון ומחפש מסלול ריצה שטוח ונוח – זה המקום. מדובר במסלול הסלול שנמצא בתוך אתר אגמון החולה, כך שאפשר להיכנס אליו רק בשעות הפתיחה של האתר (בסופי שבוע וחגים החל מ-6:30 בבוקר). לא צריך לשלם כדי לרוץ שם, ואפשר ליהנות ממסלול מרהיב ביופיו לאורך של 8.5 קילומטרים, שבימי הקיץ החמים יהיה פחות נעים בגלל מחסור בצל אבל בעונות הנדידה הוא קלאסי.

מסלול ריצה אגמון החולה

מומלץ בעונות הנדידה. מסלול אגמון החולה | צילום: MORANY84

המסלול עובר בין הבוסתנים ולאורך קו המים, ומי שרוצה לרוץ יותר יכול פשוט להמשיך להקפה נוספת – זה מקום מספיק יפה כדי לעשות את המסלול פעמיים. יכול להיות שהמסלול הזה יתאים פחות למי שלא מתכוון לעצור תוך כדי הריצה, כי יש הרבה מה לראות במצפורים.

לתוספי תזונה בשוונג-שופ לחצו כאן

6. נהריה-ראש הנקרה 

זהו מסלול הנפח האטרקטיבי ביותר בגליל המערבי, גם עבור רצים שמחפשים הרבה קילומטרים וגם עבור רצים שיסתפקו ב-12 קילומטרים שזה המרחק בין נהריה לראש הנקרה. המסלול הקלאסי מתחיל בקצה הדרומי של נהריה, כשניתן להחנות באזור החוף. משם רצים צפונה ונהנים מדרך סלולה לאורך קו החוף עד לראש הנקרה הגובלת בלבנון.

ראש הנקרה

יופי של נקודת סיום. מסלול נהריה-ראש הנקרה | צילום: AVRAM GRACIER

תומר כהן, מנהל ומאמן מועדון הריצה FREE בנהריה מוסיף: "זה מסלול שטוח ומאוד נוח שאפשר להוסיף אליו עוד קילומטרים רבים. אפשר להתחיל דרומה יותר בשבי ציון או לרוץ קודם כל מנהריה לעכו. מי שרוצה מסלול קצר יותר יכול להתחיל מאכזיב שזה פחות או יותר באמצע הדרך בין נהריה לראש הנקרה. הטיילת החדשה של נהריה היא יפהפייה ויש בה ברזיות, אבל בהמשך המסלול הברזיות פחות נגישות, אז כדאי להביא מים או להטמין מראש. נקודת הסיום היא ממש בנקרות ובדרך עוברים חוץ מנהריה באכזיב, בחוף בצת ונהנים ממראות נפלאים לאורך קו החוף".

7. דרך השדות 

המסלול האידיאלי למי שנמצא בנגב ומחפש ריצת נפח, ומסתבר שהוא כל כך אטרקטיבי עד כדי כך שאנשים מגיעים במיוחד מהמרכז כדי לרוץ בו. מדובר בקטע כביש סלול ושטוח לגמרי באורך של 19 קילומטרים, מהכניסה לקיבוץ צאלים ועד למושב פרי גן. הריצה היא בין השדות והפרדסים השונים בהם מגדלים בין השאר: חיטה, תפוחי אדמה, גזר, אננסים ועוד פירות וירקות רבים שיעבירו לכם את הזמן בניחושים של "מה מגדלים שם?".

ליאור כהן ומתאמנות קבוצת אקסטרים רצים בדרך השדות

מסלול כביש ישר, שטוח ומרהיב של 19 קילומטרים. דרך השדות | צילום: באדיבות ליאור כהן

ליאור כהן, מאמן קבוצת XtriM, ממליץ עליו בחום, גם בגלל הגיוון אבל בעיקר בגלל היופי הייחודי של המסלול הזה: "מדובר ב-19 קילומטרים שטוחים של שמורת טבע עם נוף מטמטם שכל הזמן משתנה. פתאום אתה רץ קילומטר וחצי בין קקטוסים, ואז עוד קילומטר וחצי בשמורה של ציפורים ענקיות. זה מסלול הלוך חזור שאפשר לעשות בו ריצה מסכמת למרתון, כמובן שאפשר להסתובב לפני. אין מים לאורך המסלול, אז צריך להתארגן מראש".

8. נחל אלכסנדר

זהו מסלול הריצה האטרקטיבי של אזור השרון הצפוני, ולמרות שהוא ברובו מסלול שטח, הוא מתאים גם לרצים שמתאמנים למרתון מאחר והוא שטוח. הרעיון הוא להתחיל בקיבוץ מעברות ולרוץ לאורך הגדה של הנחל עד שהוא נשפך לים באזור מכמורת. המרחק של המסלול הוא 7 קילומטרים, ו-14 אם נחזור על עקבותינו.

נחל אלכסנדר

המסלול של אזור השרון הצפוני. נחל אלכסנדר | צילום: דנה חן

המסלול שיוצא ממעברות מתחיל בכ-3.5 קילומטרים של כביש סלול, וממשיך במסלול בשביל לבן ונוח. בדרך עוברים במספר מקומות מוצלים, ובאזורי שמושכים אליהם מטיילים כמו המצפורים או גשר הצבים תוכלו למצוא ברזיות. מי שרוצה להאריך במרחק יכול להתחיל את הריצה במושב בורגתה שנמצא מצדו המזרחי של כביש 4 (קרוב יותר לכביש 6) ואז הדרך משם אל הים לאורך הנחל תהיה למרחק של 19 קילומטרים (12 קילומטרים בין בורגתה למעברות).

9. פארק אריאל שרון 

פארק הירקון זה לא המקום היחיד שהתל אביבים יכולים לברוח אליו בשביל קצת פסטורליות. הפארק החדש יחסית, שהפך את אתר הפסולת חירייה לאחד המקומות היפים כיום בגוש דן, משמש כלוקיישן מצוין גם עבור רצים שיכולים ליהנות מהקפה מעגלית של הפארק.

פארק אריאל שרון

עוד פארק אטרקטיבי באזור תל אביב. פארק אריאל שרון (החיריה) | צילום: arie tennbaum

אז אין שם את המרחבים של פארק הירקון, ואת ההקפה תסיימו אחרי 3.5 עד 4 קילומטרים, אבל המקום הזה נחשב על ידי רצים רבים כאטרקטיבי במיוחד ומצוין עבור גיוון בריצות מבלי לנסוע רחוק מדי אם אתם גרים באזור תל אביב. ברזיות עדיין אין שם, אבל כשההקפה היא קטנה לא ממש חייבים לסחוב את המים, ואפשר להשאיר אותם במקום מסוים ולחזור לשתות בסיום כל הקפה.

10. מקורות הירקון

הריצה היא דרך מצוינת ליהנות מהמקומות הפחות מוכרים של נחל הירקון, אלא שנמצאים רחוק יותר מתל אביב. במסלול הזה שהוא מסלול שטח בדרגת קושי קלה-בינונית, מתחילים את הריצה באזור הוד השרון וממשיכים מזרחה לאורך הנחל עד לגן לאומי תל אפק (מבצר אנטיפטרוס) שליד ראש העין.

אפשר להתחיל את המסלול בחניה של בניין המועצה האזורית דרום השרון שנמצא על כביש 40 לא רחוק מהוד השרון. מהחניון יוצאים לשביל שפונה דרומה ומתעקל מזרחה לכיוון חורשת אקליפטוסים. שם תראו כבר את הנחל ויהיה לכם מעבר מים אחד צר בגובה נמוך שתצטרכו לעבור, אבל במים קיץ אפשר פשוט להוריד את הנעליים לרגע, לרענן קצת את הרגליים ולהמשיך.

ריצה במקורות הירקון

אפשר גם לעבור מבלי להירטב. מקורות הירקון | צילום: דני בורשבסקי

ההמשך הוא לפי הסימון של שביל ישראל. רצים בפיתולים הרבים של הנחל, עוברים מתחת לכביש 5 וממשיכים דרך כפר הבפטיסטים (המקום שבו יוצאים לרגע לציוויליזציה) ומשם אל בריכת הנופרים המופלאה המכוסה כולה בצמחיה ויוצרת מראה מיוחד במינו. אחרי הטבע המהמם הזה נראה קצת היסטוריה עם מבצר אנטיפטרוס, ונחזור כמו שבאנו. מדובר במסלול באורך של כ-10 קילומטרים, ואם לא רוצים להכפיל אותו ולרוץ הלוך-חזור, אפשר להקפיץ רכב אחד לחניה של הגן הלאומי תל אפק – מקום מופלא בפני עצמו שמתאים לסיום ריצה ופריסה מכובדת.

יש לכם עוד מסלולים מעניינים? כתבו לנו כאן בתגובות.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • סטיב רינגלר הגיב:

    עמק המעיינות. המסלול של חצי המרתון. עין גדי – מסלול חצי המרתון. עמק הירדן מאשדות יעקב איחוד דרך המטעים והאקוודוקט עד למעגן ובהמשך עד עין גב בשביל סובב כנרת. הטיילת על נחל דן…

    1. אייל הגיב:

      מה לגבי הטיילת מנמל תל אביב ליפו? או המסלול המעגלי בכביש הפנימי של מלונות ים המלח והכביש הראשי שעובר מעליהם? למעשה- כל מסלול ריצה יכול להיות היפה והמהנה ביותר או המענה ביותר- תלוי בכושר, במזג האויר, השעה ביום (זריחה או שקיעה) ועוד.

  • אלון הגיב:

    מסלול דופן צפונית של מכתב רמון חלקו על שביל ישראל וחלקו ממש על המצוק בשביל עיזים. 10 קמ של נוף מדבקי מדהים מהיפים בעולם.

  • אביעד הגיב:

    מה עם יער חרובית?

  • אביעד הגיב:

    מה עם יער חרובית?

  • פיני הגיב:

    פארק אריאל שרון כבר לא מעגלי עקב עבודות שיפוצים ובעיקר מתאמנים שם רוכבי כביש.

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג