רצים שרוצים להשיל מספר קילוגרמים יכולים להשתמש בצום יום כיפור (לא מטעמי דת) כדי להשיל בסביבות 1-2 ק"ג. כאשר לא אוכלים 26 שעות, לא קורה כל דבר רע לגופנו, משום שהצום קצר והאכילה שלפני ואחרי מספקת לגוף את הרכיבים החיוניים לו והצום כמעט ואיננו פוגע במרכיבי הגוף: מאגרי הוויטמינים והמינרלים שלנו מלאים; שומנים, לרובנו המכריע – לא חסר; חלבוני הגוף נפגעים מעט, אולם הם מתחדשים מיד עם שבירת הצום; מאגרי הפחמימות בגוף (שבמילא קטנים מאד) מתרוקנים, ובעיקר, אנחנו מאבדים נוזלים. מה קורה כאשר מוסיפים לצום הזה שעה של ריצה קלה מאד או הליכה, או רכיבה על אופניים? השפעת הצום מתעצמת וכאן האתגר.
כך תתכוננו ליום צום מבלי לפגוע בגוף ומבלי לסבול מרעב:
1. בבוקר שלפני יום הצום (השנה, ביום שלישי) נשקלים בבית
2. לארוחת בוקר אוכלים חביתה, שעשויה מ-3 ביצים, שותים מים ושותים כוס קפה ללא חלב בהמתקה מלאכותית, ללא סוכר.
3. לארוחת הצהריים אוכלים 400 גרם עוף (400 גרם – אחרי הבישול) ושותים מים.
4. אחר הצהריים – רצים שעה ריצה קלה
5. לארוחת הערב אוכלים 400 גרם סלמון (שוב 400 גרם – אחרי הבישול), ושותים מים. ללא ירקות, ללא תוספות, ללא פירות, ללא לחם.
6. התיאבון עובר ואין רעב, בכלל
7. בבוקר יום הצום (יום רביעי) שותים שתי כוסות מים ויוצאים לפעילות גופנית מוקדם בבוקר כשעדיין מעט קריר. שוב, יוצאים לשעה של ריצה קלה מאד, או הליכה, או רכיבה על אופניים.
8. אחרי הריצה, שותים עוד שתי כוסות מים, וממשיכים בצום.
9. אחרי צאת יום הכיפורים, "שוברים את הצום עם גביע קוטג' 5% (חלבון ומלח), מים, וכוס מיץ תפוזים (סוכר). לא אוכלים ולא שותים דבר נוסף והולכים לישון מוקדם.
10. למחרת בבוקר (יום חמישי בבוקר) נשקלים ובודקים כמה קילוגרמים ירדתם.
*חשוב לדעת: הירידה הנ"ל היא ירידה ברוטו שכוללת תכולת בטן. בהנחה שביום חמישי לא משלחים כל רסן באוכל, במחשבה של "צמתי – אז מגיע לי" אלא אוכלים במתינות, יחזור רק משקל תכולת הבטן, פחות משקל מסוים. המשקל המסוים הזה, הוא אותו משקל נטו, שתרוויחו בצום עם האימונים של יום כיפור.