מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו את העגבניות הממולאות באורז בצנוברים
מאת:מערכת שוונג
עגבניות ממולאות באורז וצנוברים | מרכיבים ל-20 יחידות
20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
מלח גס
עבור המלוי:
1 אריזה אורז מלא, עם אפונה ועדשים אדומות של סוגת
3 כוסות מים
1 כפית מלח
עגבניות ממולאות באורז וצנוברים צילום: דן פרץ
1 וחצי כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם בשר רזה, טחון
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
רבע כוס צנוברים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
עבור הרוטב:
נוזלי העגבניות
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר דמררה
קורט קינמון
אופן ההכנה:
– חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגע בדפנות ושמים בצד. מפזרים מעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
– מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנזולים אם יש ומעבירים לקערה.
– בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ, מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות. שמים בתבנית אפייה ומכסים עם "כיפות" העגבניה.
– במערבל מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.
המתכון באדיבות סוגת
30.1.2014