"לשחות בים עם חליפה, זה כמו לעשות סקס עם קונדום" | חלק 1_Restore

כך טוען מאמן השחייה גדי כץ, שמנסה לשכנע מדוע כדאי לפשוט את חליפת השחייה דווקא בחורף. כתבה ראשונה מתוך שתיים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


כך טוען מאמן השחייה גדי כץ, שמנסה לשכנע מדוע כדאי לפשוט את חליפת השחייה דווקא בחורף. כתבה ראשונה מתוך שתיים

מאת:גדי כץ | צילום: Thinkstock


זה לא סוד ששחייה במים פתוחים היא אחד מענפי הספורט עם קצב הגידול המהיר ביותר בעולם וגם בארץ. בשנים האחרונות, מאות שחיינים שוחים מדי יום לאורך חופי ישראל ולאורך כל חודשי השנה. שחיינים חובבים, צעירים ומבוגרים. חורף וקיץ. המאפיין הבולט של שחייני המים הפתוחים בימי הסתיו והחורף הוא חליפת השחייה. בעצם… אולי אפשר בלי?


כמו סקס עם קונדום ככה מרגישים עם חליפה


תהיו רפויים
בשורות הבאות אנסה לשכנע אתכם, שאתם יכולים לשחות גם ללא חליפה, לאורך כל השנה בלי הרבה בעיות. המשימה שלי היא גם לשכנע אתכם למה זה כדאי. לא, לא צריכים להיות בוגר שייטת או עם ניסיון שטח של שנים בערבות סיביר. כל מה שצריך זה לעבור תהליך שנקרא אקלום ולדעת עוד כמה כללים שיעשו לכם את החיים קלים ורפויים.

עוד כתבות בנושא:

> כי הים לכולנו פתוח – משחי מים פתוחים בישראל




ישראל היא גן עדן לשחייני מים פתוחים. רצועת חוף ארוכה ונגישה, טמפרטורת מים חלומית (טוב נו, חוץ מיולי-אוגוסט) טמפרטורת המים בים התיכון נעה מ- 16 בחורף ועד 31 מעלות בקיץ, ראות טובה ואפשרות לשחייה ללא מגבלות. שחיין ממערב אירופה או צפון אמריקה, נפגש במימי האוקינוס כשהם בטמפרטורת מים של 16 מעלות בקיץ!!! בחורף הטמפרטורה צונחת גם ל-7 מעלות או פחות.

ואצלנו בלבנט? מתחת ל-25 מעלות כבר עולים על חליפה. זה נכון, היא מציפה וגורמת לכם לשחות מהר יותר. אבל היא גם מגבילה ויקרה. ובכלל, חליפה זה "תיק" (קשה ללבוש ולפשוט אותה, דורשת טיפול וכו').



שחייה במים קרים משפרת את המערכת החיסונית

סולם קור

ב-2009 התחלתי לשחות לראשונה בים ללא חליפה. עשיתי את זה כדי להתכונן לאתגר חציית תעלת למאנש במשחה שליחים (ללא חליפות למותר לציין). למדתי לא מעט על שחייה במים קרים. עשינו את זה (שלמה, עומר, אבישי, עמי ועבדכם). ב-28.09.2010, אחרי 11:47 שעות וכ-55 קילומטרים של שחייה מאנגליה לצרפת הגענו לחוף הצרפתי סביב השעה אחת בלילה. טמפרטורת המים היתה 16 מעלות. הטמפרטורה החיצונית היתה 10 מעלות. התקבלנו למועדון המכובד של צולחי הלמאנש. ה"מכה" של שחיית המים הפתוחים.

בעיקרון, ההבדל בין טמפרטורה של 25 ל-22 או 20 הוא לא כזה מורגש. אני מתאר לעצמי שתתקשו להבדיל, פשוט מכיוון שבשני המקרים יהיה לכם קר להיכנס וקר לצאת. אגודת ה-Outdoor swimmingבבריטניה, מציעה סולם ערכים לקור המים. החלטתי לאמץ אותו עבורכם, שימו לב להגדרות:
0-11 מעלות: מים קפואים – Cold Water Swimming
הכניסה למים גורמת להיפר-ונטילציה ובשאיפת כמויות גדולות של אוויר. המים צורבים את העור. הגפיים מתעייפות מהר. שחייה של יותר מ-100 מטר היא הישג.

12-16 מעלות: מים קרים – Fres
אם עברתם תהליך אקלום נכון, לא תהיה לכם בעיה לשחות גם לאורך כמה שעות טובות.

17-20 מעלות: מים חמימים – Summer Swimming
תחרויות מים פתוחים מתקיימות ללא חליפה.

21-28 מעלות: מים חמים – Warm
במילה אחת – תענוג. בשתי מלים: תענוגי תענוגות.

28-30 מעלות: טמפרטורת בריכה – Pool
במים פתוחים – לא כיף. חם מדי והשמש לא מוזמנת.

גורמים המשפיעים על תחושת הקור
בהיעדר מד חום זמין, קשה לאמוד את קור המים בצורה אוביקטיבית. התחושה היא יחסית וסוביקטיבית. מים בטמפרטורה זהה יכולים להרגיש אחרת בהינתן שינוי בגורמים שונים לרבות:
• אם דאגתם לשמור על חום גופכם עד ממש לשניה האחרונה לפני הכניסה למים, תחושת הקור תהיה מופחתת משמעותית מה שיאפשר לכם לשחות למשך זמן רב
• טמפרטורת האוויר החיצונית
• שמש/מעונן/לילה
• דופק גבוה/נמוך (חימום)
פסיכולוגית – אם יגידו לכם שהמים בטמפרטורה של 17 מעלות, יהיה לכם קר (גם אם הם 20) ולהפך אם "תדעו" שהמים בטמפרטורה של 23. עוד נגיע לפסיכולוגיה.


"מצאתי מחקר שטוען שחשיפה למים קרים גורמת לגוף לייצר טסטוסטרון אצל גברים ואסטרוגן אצל נשים"



למה בלי חליפה?
1. עם חליפה זה כמו סקס עם קונדום, קשה לחוות את החוויה במלואה.


2. It's F#$%ing Rejuvenating: במילותיו העדינות של מייסד Total Immersion טרי לוכלין. בקיצור: זה יגרום לכם להיראות ולהרגיש צעירים יותר.


3. משפר את המערכת החיסונית: במחקרים מצאו שחשיפה למים קרים לשעה, 3 פעמים בשבוע גורמת לעליה בספירת תאי הדם הלבנים ושיפור בגורמים אחרים הקשורים למערכת החיסונית. ההסבר לכך הוא שהשהיה במים הקרים גורמת לגירוי ותרגול המערכת החיסונית ומשפרת אותה.


4. תחושת High טבעית: שחייה במים קרים גורמת לגוף להפריש אנדורפינים. האנדורפינים משמשים כמשככי כאבים טבעיים. טבילה במים קרים גורמת לגוף לשחרר אנדורפינים כדי להתגבר על הכאב/עקצוץ של מגע המים הקרים על הגוף. כאן המקום להזכיר שהגוף מפריש אנדורפינים גם כשאתם חווים אורגזמה.


5. אושר: חשיפה למים קרים מגרה את הגוף שלנו להפריש דופמין וסרוטונין. שהם חלק מהגורמים הכימיים שמשפיעים על מצב הרוח שלנו. כשאנחנו בדיכאון רמות הדופמין והסרוטונין נמוכות. אז כשאתם קופצים למים, לא פלא אם תמצאו את עצמכם שוחים ומחייכים בו זמנית.


6. התרופה לצלוליטיס: חום גורם לדם לעלות לפני השטח. קור שולח את הדם לאיברים הפנימיים. בשני מצבי הקיצון הדופק עולה והדם זורם בגוף בשצף בורידים ובעורקים. הסירקולציה מסייעת לפנות פסולת מהאיזורים הקרובים לעור. אומרים שהחשיפה לקור ולאחריה לחום, עושה את העבודה. שחייני מים קרים נהנים מעור מתוח גם אחרי גיל 60.


7. שורף קלוריות: שחייה היא ספורט שעובד על לא מעט שרירים בגוף ומכאן צורכת אנרגיה ושורפת קלוריות. שחייה במים קרים גורמת לגוף שלנו לשרוף יותר קלוריות במאמץ לשמור על חום הגוף. מאגר הדלק האידיאלי עבור הגוף במהלך השחייה הוא השומן אותו הגוף מפרק ומשתמש בו לאנרגיה.


8. שינויים בטרמוסטט הפנימי: מי מכם שסובל מקור, אחרי חורף של שחייה בים תופתעו לגלות שסף הקור שלכם עלול לעלות משמעותית. זה לא מעט.


9. משפר את חיי המין: נשבע לכם שמצאתי מחקר שטוען שחשיפה למים קרים גורמת לגוף לייצר טסטוסטרון אצל גברים ואסטרוגן אצל נשים. מה שאומר שהוא מעורר את הליבידו אצל שני המינים. שווה בדיקה.



בכתבה הבאה יתאר גדי כץ כיצד מאקלמים את הגוף לטמפרטורת המים


15.12.2013


גדי כץ
מייסד TI ישראל


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג