כולנו למדנו בתחילת דרכנו בספורט כמה חשוב לבצע מתיחות לפני אימון. מתברר שמתיחות סטאטיות לפני אימון או מרוץ לא רק שלא יסייעו אלא אפילו יכולות להזיק
מאת:בובי מקגי; תרגום: תומר גמינדר
המטרה בביצוע מתיחות היא לאפשר לשרירים להתאושש על ידי "כיבוי" שלהם ומתן אפשרות לחומרים מזינים "להיכנס" לרקמה. לשרירים דרוש זמן השבתה כדי לעכל את ההשפעה של העבודה הקשה, לבצע תיקונים ולהתחזק.
בדיקות הראו כי מתיחה פסיבית מאטה למעשה את מהירות השריר (הפעלות רצופות) ואת ההתגייסות (מספר סיבי השריר הזמינים לבצע את העבודה הנדרשת) שלו. יתכן איפלו שמתיחה פסיבית פוגעת ביציבות של מפרקים מסוימים, כמו מפרק הירך, ועלולה להוביל לפציעה באימון שאחרי.
חימום דינמי יעיל יותר
מחקרים הראו כי לאנשים המבצעים מתיחות פסיביות יש סיכוי גבוה יותר להיפצע מאשר אלו שלא! בפוסטים נוספים בהמשך, אסביר כיצד נוהל חימום דינמי טוב הרבה יותר בהשגת תוצאות אופטימליות מהאימונים שלכם.
לכן, אם אתם רוצים לבצע מתיחות פסיביות, עשו זאת לאחר האימון, ואפילו במקרה זה, אני ממליץ לכם לבצע מתיחות אקטיביות כדי לקבל תוצאות הרבה יותר טובות, כלומר לאפשר בעיקר לשריר שאתם משחררים לשלוט בפעילות.
בכל מקרה, חשוב לדעת כי במחקר שנערך לאחרונה על רצי קרוס קאנטרי במכללות, אלה עם ההאמסטרינג הקצר ביותר היו הרצים הטובים ביותר!
לדעתי, קבוצות השרירים שצריכות "שחרור" והחזרה או כיוונון לרמות "העמסה" אופטימליות אחרי אימון ריצה, הן ככל הנראה כופפי הירך, הסולאוס והתאומים, והארבע ראשי.
• צילום: Thinkstock
13.11.2012
בובי מקגי
בובי מקגי הוא מאמן אתלטיקה מוסמך בינלאומי, סופר ונואם אשר האתלטים שלו שברו שיאי עולם, זכו באליפויות עולם, ודורגו באופן עקבי בין האתלטים הטובים בתחומם. הוא מאמן רצים וטריאתלטים, ועבד עם איגוד הטריאתלון האמריקאי בהכנת אתלטים למשחקים האולימפיים של 2004 ו-2008
תומר גמינדר – המתרגם
נשוי + 3 בנות מדהימות, טכנולוג תקשורת מחשבים ואבטחה בימים, וטריאתלט, נווט וצלם בשעות הפנאי.