מאש- הוא סוג של קטנית, בדרך כלל נקראת שעועית מאש. גרגריה ירוקים ומבריקים, עם "תפר" לבן בקצה. היא עשירה בסידן, ברזל ואשלגן והיא קלה לעיכול משאר סוגי השעועית. עד לפני חודש מעולם לא טעמתי את טעמה, אבל מרגע שטעמתי- התמכרתי. טעמה המבושל הוא כשל לוביה, שוודאי מוכרת לבעלי פיז'מות הפסים מבינכם. הכנתי איתה מג'דרה עם אורז מלא (פצצה, שווה לנסות), ומאחר ונותר לי עוד סיר מלא מאש מבושל, הסתקרנתי וניסיתי לטחון אותה. יצא ממרח כל כך, אבל כל כך טעים, שלא לדבר על כל הערכים התזונתיים שיש בו. אני חוששת שזהו מתכון ללא סקס אפיל, אבל מבטיחה שאם תנסו- תלקקו את השפתיים
מאת:מרב אדלר
ממרח מאש
המצרכים:
• שעועית מאש מושרית לכמה שעות במים. כמה? ככה וככה
• בצלים קצוצים
• שמן זית
הוראות הכנה
1. מסננים את המאש, מכניסים לסיר עם מים עד כס"מ מעל לגובה השעועית. מרתיחים, ממליחים ומבשלים עד שהשעועית מוכנה (כחצי שעה). אם חסר מים אפשר להוסיף. כדאי שיישארו קצת מים בסיר, הטחינה תהיה קלה יותר.
2. מטגנים בצל: על כל כוס שעועית מבושלת- בצל אחד. הטיגון על אש קטנה קטנה עם מעט שמן זית, ומדי כמה דקות לערבב, עד שהבצל משחים מעט.
3. אחרי שהשעועית הצטננה מהבישול, מעבירים לבלנדר ביחד עם הבצל, מפעילים לאט ומזרזפים דרך הפתח את שמן הזית. כמה? ככה וככה. עד שתראו שהממרח "אחיד". תטעמו, הוסיפו מלח אם צריך.
4. אפשר לקשט בעירית קצוצה, אבל האמת? מעולם לא הגעתי לזה. זה נטרף עוד בבלנדר.
5. טעים לאכול ככה בכפית וטעים על לחם- ואז יספק לכם גם ארוחה שלמה של חלבון ופחמימה.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".