עוד סוף שבוע גשום, עוד מרק, עוד כתום. מה לעשות, קיבלתי ארגז ענק של בטטות מושבניקיות חתיכות שעלי למצות איתן את הדין עד סוף החורף. כמו רוב המרקים הוא מודולארי ואפשר להחליף כתום אחד באחר
מאת:מרב אדלר
מרק שורשים
המצרכים:
• 3-2 כרישות חתוכות לקוביות
• שורש סלרי
• כמה עלי סלרי
• 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
• 4 בטטות חתוכים לקוביות
• 2-3 שיני שום
הוראות הכנה
1. מבשלים את הירקות בסיר גדול עם מיים עד כמה ס"מ פחות מגובה פני הירקות. מבשלים עד שהם מתרככים.
2. מצננים, טוחנים בבלנדר מוט (את עלי הסלרי אפשר להוציא) ומוסיפים לסיר חלב קוקוס, שמנת מתוקה או חלב (מהול בכף קמח לכל כוס חלב) ומיים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מערבבים כל הזמן.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וקורט אגוז מוסקט ומגישים עם מעט שומשום קלוי ממעל.
22.2.2012
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילומים: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".