אנחנו מטפסים עוד עלייה באימון רכיבה, רצים עוד הקפה באצטדיון ושוחים עוד שתי ברכות כדי לקזז עוד טיפה מהזמן הכללי שלנו בטריאתלון. ומה עם ההחלפות? לפעמים אפשר לקזז עד דקה מהזמן שלנו בתוך שטח ההחלפה בלי הרבה מאמץ. יונתן מלכא מביא לכם כמה דגשים חשובים בנושא
מאת:יונתן מלכא
1. תכנית:
הכינו תכנית בראש עוד לפני התחרות ותכננו בדיוק את שלבי ההחלפה. מה עושים קודם ומה שומרים לסוף. נסו להתאמן על זה לפחות פעם-פעמיים לפני התחרות כדי לא למצוא את עצמכם עם האופניים ביד בלי ששמתם קסדה לפני.
2. שמרו את זה פשוט:
ככל שיהיו לכם פחות דברים לעשות בשטח החלפה יפחת זמן ההחלפה שלכם. וותרו על הגרביים ועל כל מה שלא באמת הכרחי.
שמרו על הכול פשוט
צילום: Reaction
3. השאירו על האופניים ככל שניתן
ג'לים, בקבוקי שתייה, כלי החלפת פנצ'ר וכד', צריכים להיות כבר על האופניים. השתמשו באיזולירבנד להצמדת הג'לים על מנת שתוכלו לשלוף אותם בקלות.
4. נעליים מחוברות לדוושות:
התאמנו על נעילת הנעליים והורדתם תוך כדי רכיבה ובתחרות תוכלו להשאיר אותם על הפדאלים. זה יחסוך לכם זמן רב לעומת המתחרים שצריכים להתיישב, לנעול נעליים ולרוץ עם פאדלים לקו תחילת הרכיבה.
הכינו הכל מראש
צילום: Reaction
5. חליפת הטריאתלון:
התחרו עם חליפה אחת שמתאימה לשחייה, רכיבה וריצה. מי שהתנסה בלבישת חולצה יבשה כשהגוף רטוב בזמן תחרות יוכל לספר לכם כמה תקל עליכם חליפה.
ולסיכום: ברמת המתחילים מדובר בשיפור של למעלה מדקה, עבור אלו הצריכים להשתמש בכל העצות שהובאו. אבל גם שיפור של 15 שניות יכול להיות ההבדל בינכם לבין שיא אישי חדש. בהצלחה!
יונתן מלכא – טריאתלט עילית, מייצג את ישראל בטריאתלונים בארץ ובעולם ומדריך בקבוצת Reaction הבית של הספורט האירובי