הן טובות כחטיף עם הקפה לפני ריצת הבוקר או השחייה. גם כחטיף במהלך רכיבות אופניים ארוכות או נשנוש בין הארוחות. מתאים גם לחג השבועות אותו נחגוג בעוד שבוע בדיוק. מתכון השבוע של שוונג- גלילות התמרים של מרב אדלר
מאת:מרב אדלר
גלילות תמרים :
החומרים:
500 גרם תמרים מעוכים ללא גלעינים (מעין "לבנת חבלה" מתמרים מעוכים)
100 גרם חמאה (אפשר גם פחות, הסבר בהמשך)
3 כוסות דברים טעימים: ביסקוויטים שבורים, אגוזים קצוצים, גרנולה.
1 כוס קוקוס- לגלגול
1. ממיסים
חמאה ומוסיפים את התמרים המעוכים- כדאי לחתוך לקוביות קטנות יותר. מבשלים
ובוחשים על אש קטנה, עד שהעיסה אחידה. בשלב הזה אני שופכת חמאה שלא נספגה.
2. צננים מעט ומוסיפים את כוסות הגודי'ז. מערבבים ואם יש צורך לשים עד שהתערובת אחידה.
3. מחלקים לכמה כדורים ומגלגלים בתוך נייר שעווה לגלילים. מגלגלים בקוקוס ומאשפזים בפריזר לחצי שעה כדי שהחיתוך יהיה קל יותר.
פורסים לפרוסות ומאפסנים במקפיא, שם הגלילות נשמרות תקופה ארוכה (אם הן שורדות). אפשר לאכול אותן קפואות או מופשרות.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: עופרי מילר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".