להחליט על שינוי בחיים ולעסוק בספורט עלול להוביל לשינוי גם בסביבת הבית. פסיכולוגית הספורט, מיכל יערון, מציעה מה לעשות כאשר בן הזוג או בת הזוג מתחילים לפתע לקום מחוייכים בבוקר ולהתנהג בצורה קצת 'משונה'
מאת:מיכל יערון
יום אחד פנתה אלי חברה מודאגת וביקשה את עזרתי כפסיכולוגית. היא סיפרה לי על שינוי שחל אצל בעלה, אשר התחיל לעסוק בספורט 'משונה' עם אופניים, וממש 'השתגע' לדבר, "הוא קם מוקדם בבוקר, עסוק מאוד בעניין, נראה ממש מצוין, השתזף והתחתך, ואפילו מוכן לעזור יותר במטלות הבית, רק שלא אפריע לו באימונים שלו." חייכתי אליה, ואמרתי, "נו, הוא לא הראשון ולא האחרון שיש לו מאהבת ששמה טריאתלון." 'המאהבת' של האלף השלישי אטרקטיבית, מתמכרים אליה, פתאום יש זמן בשבילה ובשביל המטלות בבית, וגם מוכנים להשקיע בה כסף רב.
להלן מספר עצות והסברים לספורטאים/יות ובני/ות זוגם/ן:
המפגש עם הספורט הוא מפגש מרגש וחשוב. היתרונות בעיסוק בספורט הם רבים ללא קשר לגיל מין ומצב, ולכן הדבר הנכון ביותר הוא לעודד ולכבד את הספורטאי. אין מה להכנס למריבות על זמן אימונים, הרצון ללכת לישון מוקדם, והלחץ שיש לפני שתכנון האימון הבא עבר בהצלחה. ההיפך הוא הנכון. כבדו את התחביב החדש (הוא אכן עדיף על מאהבת). שמחו בשמחת בני הזוג על התחביב החדש, הציעו להם לשמור על האופניים בבית ולא לריב כל היום שהמחסן המטפטף בחוץ הוא מקום ראוי לציוד (זכרו זה במקום מאהבת). זו גם הזדמנות למתנה טובה וקלה לימי ההולדת, תמיד חולצת אופניים חדשה או סתם מותג אחר של ספורט ליום יום יהיה מוצלח.
ובמקביל?
מצאו לעצמיכם תחביב משלכם ועסקו בו. תראו איזו התרגשות ובריאות גורם עצם העיסוק בתחביב לבני הזוג. מצאו אחד לעצמיכם ואל תבטלו מראש את האפשרות לספורט כתחביב. גזרו קופון, דרשו שותפות בעול הבית ובגידול הילדים, ושמחו על התחביב החדש.
—————————————————————————————————
מיכל יערון – פסיכולוגית ספורט – 'לעוף'