שיפודי פרגית ברוטב בוטנים אינדונזי
שף יערות הכרמל, אמיר חלפון מגיש מתכון להכנת שיפודי פרגית במשרה ג'ינג'ר ועשב לימון, ברוטב בוטנים אינדונזי בלוויית אורז אדום
מאת:אמיר חלפון
חומרים (4 מנות – 8 שיפודים)
8 פרגיות (ירך עוף ללא עצם). חתוך לקוביות של 3 על 3 ס"מ
8 מקלות צ'ופ סטיק
חומרים למשרה
3 שיני שום
1 שורש ג'ינג'ר מגורר
3 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה קצוצה
חומרים לרוטב
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
1 שורש ג'ינג'ר מגורר
3 שיני שום
1 ענף עשב לימון
6 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
1 כף סויה
1 ליטר ציר עוף/ מים
מלח, פלפל, כורכום
200 מיל חלב קוקוס
חופן עלי כוסברה
חומרים להכנת אורז אדום
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז אדום
חצי בצל חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2.5 כוסות ציר עוף. מים
חצי פחית חלב קוקוס – לא חובה
מלח פלפל.
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
מחממים מעט שמן זית בסיר, ומטגנים בהדרגה את הבצל, הגזר, הסלרי הג'ינג'ר והשום –
עד לריכוך. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומטגנים מעט; מוסיפים דבש, חלב קוקוס ומערבבים.
מוסיפים ציר עוף, סויה, כוסברה, למון גראס; ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
טוחנים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק, ובודקים את הטעם.
הכנת האורז
מטגנים את הבצל והגזר עד לריכוך. מוסיפים את האורז, וממשיכים לטגן עד לחימום האורז.
מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים את ציר העוף/המים ואת חצי הפחית של חלב הקוקוס, ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה.
הכנת הפרגיות
מניחים בקערה את הפרגיות החתוכות עם חומרי המשרה – כשעתיים
משפדים את הפרגיות על מקל צ'ופ סטיק, וצולים בגריל כ-3 דקות מכל צד.
להגשה
בצלחת הגשה מניחים את האורז ומעל את הפרגיות.
מעליהם בוזקים מעט רוטב ובוטנים קצוצים.
בתיאבון
אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא