לא רק יעד נחשק לשחיינים: 5 דברים שלא ידעתם על הים האדום

משחה גביע הים האדום הבינלאומי ייערך ב-1 בפברואר, בבוקר שאחרי צ'אלנג' ישראמן. זמן מצוין להכיר להבין לעומק את הייחודיות שלו. אז איך הים קיבל את שמו? כמה יצורים ימיים חיים בו ומה הייחוד בטמפרטורת המים?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
משחה גביע הים האדום | צילום: צלמי שוונג

ב-1 בפברואר 2025, ייערך באילת משחה גביע הים האדום הבינלאומי – אירוע שחייה מרהיב המושך אליו שחיינים מקצועיים וחובבים ונערך כמיטב המסורת ביום שלאחר צ'אלנג' ישראמן. הים האדום, עם מימיו הצלולים והנופים הקסומים שמקיפים אותו, יהווה תפאורה מושלמת לתחרות המאתגרת והמרגשת. רגע לפני שהמשחה יוצא לדרך, הנה חמישה דברים שלא ידעתם על הים האדום, שיהפכו את החוויה שלכם לייחודית עוד יותר:

1. למה "אדום"
ישנן כמה גרסאות לגבי מקור שמו של הים האדום. הגרסה הרווחת ביותר היא שהשם נובע מתופעה טבעית ייחודית בה לעיתים, תצפיות על פני המים מגלות גוונים אדמדמים. התופעה מתרחשת בגלל נוכחותם של אצות מיקרוסקופיות הנקראות Trichodesmium erythraeum, שהופכות את המים לאדמדמים כאשר הן צפות על פני השטח בכמויות גדולות. טענות נוספות הן לצבע הנובע מהשתקפות ההרים האדמדמים ממזרח, לשיבוש השם הלטיני שניתן לו (Reed Sea – ים הסוף) ועוד.

הים האדום | צילום: צלמי שוונג

2. בית גידול למגוון עצום של חיים תת-ימיים
הים האדום הוא אחד המקומות העשירים ביותר בעולם במגוון ביולוגי. עם מעל ל-1,200 מינים של דגים וכ-200 מינים של אלמוגים, הוא מהווה מוקד משיכה לצוללנים ולחוקרי טבע מכל רחבי העולם. אם אתם מגיעים לאילת כמה ימים לפני המשחה, או נשארים אחריו – מומלץ לקחת שנורקל ולצלול לחוויה יוצאת דופן.

3. ביתו של שבר ים המלח – אחד מהשברים הגיאולוגיים הגדולים בעולם
הים האדום הוא חלק משבר/בקע ים המלח, שבר טקטוני עצום המפריד בין הלוחות הטקטוניים של אפריקה ושל מדינות ערב. התהליך הטקטוני המתמשך הזה יוצר את הייחודיות הגיאולוגית של האזור, ומשפיע גם על צורת הים והחופים שסביבו.

יצורים ימיים בים האדום מתחת לשחיינים | צילום: גלעד קוולרצ'יק

4. הים החם בעולם – כמעט כל השנה
אחת התכונות המיוחדות של הים האדום היא טמפרטורת המים הגבוהה יחסית, שנעה בין 21 ל-27 מעלות צלזיוס לאורך כל השנה. החום הזה לא רק מושלם לשחייה ולתחרויות, מה שהפך אותו גם למוקד עלייה לרגל של שחייני מים פתוחים מכל העולם (בפרט בחודשי החורף), אלא גם יוצר סביבה נוחה במיוחד לחיים הימיים.

5. מסלול היסטורי לסחר ימי
עוד מימי קדם, הים האדום שימש כנתיב סחר, שמחבר בין אסיה, אפריקה ואירופה. ספינות עתיקות שטו בו כשנשאו עימן משי, תבלינים וסחורות אחרות. מאז פתיחת תעלת סואץ, חשיבותה עלתה לאין שיעור וכיום, לפחות כשהחות'ים לא מפריעים, הוא משמש כנתיב ימי עולמי חשוב.

משחה גביע הים האדום הבינלאומי הוא הזדמנות מצוינת לא רק להשתתף באירוע ספורטיבי מיוחד, אלא גם להכיר מקרוב את אחד הימים המיוחדים ביותר בעולם. נתראה ב-1 בפברואר במים הצלולים של הים האדום!

לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן

גביע הים האדום | צילום: צלמי שוונג



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג