לאון מרשאן, השחיין הצרפתי שכבש את עולם השחייה וכיכב במשחקים האולימפיים, אמנם ויתר על השתתפותו באליפות העולם בבריכות קצרות, אך גם מבלי שלקח חלק בחגיגת השיאים, הראה כבר שהוא לא לוקח אף צעד אחורה אחרי פריז, עם שיא עולם ב-200 מעורב אישי במסגרת גביע העולם בסינגפור. בראיון לאתר התאחדות השחייה העולמית, הוא משתף בחווייה האולימפית, במעבר לבריכות קצרות ועוד.
לכתבות נוספות בנושא:
"הפרות חמורות": מזכ"ל איגוד השחייה הלבנוני הושעה מכל פעילות
אליפות ישראל בשחייה נפתחה עם שיא ישראלי של אופק אדיר
אוורסטינג בשחייה?! רוכב העבר השלים אתגר יוצא דופן בשחייה
מרשאן מתאר את השתתפותו בסבב גביע העולם כחוויה: "היו כל כך הרבה דברים חדשים – מפגשים עם ספורטאים מכל העולם, לראות איך הם חיים, לא רק את הבריכה. במהלך המשחקים האולימפיים לא יצא לי לראות ספורטאים אחרים, כיוון שהיינו כל הזמן במתחם של הצרפתים. כאן זה היה שונה – להרגיש את התרבויות השונות ולהתמודד עם האתגרים שמגיעים עם כל תחרות".
הוא הוסיף, כי היה קשה להסתגל לשינויים המהירים בין תחרויות ושעות אימון, אבל גם נהנה מהחוויה כולה. "זה לא פשוט, במיוחד אחרי סין, צריך להתרגל למדינה חדשה, לאנשים חדשים, ולתרבות. זה מצריך הרבה אנרגיה, אבל זה גם חלק מהכיף".
כשהוא נשאל אם הוא מעדיף את השחייה בבריכות קצרות או ארוכות, מרשאן לא היסס: "אני מעדיף בריכה קצרה. יש פחות כאב, יותר כיף. עשיתי שלוש שנים בליגת המכללות בארה"ב, שם התמקדתי מאוד בטכניקות הפניות והתת מימי שלי, וזה עזר לי לפתח את עצמי בצורה משמעותית".
הוא מסביר שבריכות קצרות דורשות יותר זריזות ויכולת לתכנן את התנועות, מה שמקנה להן יותר אקשן מבחינת הצופים: "אני חושב שזה יותר כיף לצפייה, גם בסגנון הפרפר וגם במעורב אישי. השחייה בבריכות ארוכות מעייפת יותר, אבל הכאב שונה – הוא הרבה יותר נוגע ברגליים".
חוויות מחוץ למים
מרשאן חושף גם צדדים אחרים מהחיים שמחוץ לבריכה: "במהלך התחרות בשנגחאי יצא לי להכיר בחור מקומי, שביקש ממני להצטרף לשחק משחקי מחשב באיזה אינטרנט קפה. זה היה משעשע כי אני בדרך כלל לא משחק במשחקי רשת, אז עשיתי את זה כי הייתי עייף ולא יכולתי להירדם", הוא מספר בחיוך.
מרשאן גילה גם את התשוקה שלו לאסטרופיזיקה ולמוזיקה: "מאוד אוהב את החלל, את היקום, ואני גם מתעניין במוזיקה – בעיקר מוזיקת האוס. זה עוזר לי להירגע ולקחת רגע הפסקה מהעול של עולם השחייה".
במהלך הראיון, מרשאן התייחס גם לנושא חשוב שמעסקי יותר ויותר את הספורטאים המקצוענים – בריאות הנפש. הוא ציין את ההשפעה הגדולה של קיילב דרסל על השקפתו בתחום הזה: "הדברים שאמר קיילב על דיכאון ועל האיזון בין הצלחה אישית לרוגע פנימי, עזרו לי להבין עד כמה זה חשוב לאזן בין השאיפה לניצחון לבין שמירה על בריאות נפשית".
עוד סיפר על התחושה של הכניסה לבריכה האולימפית עם 15 אלף צופים נלהבים: "כשיצאתי בפעם הראשונה לחצי הגמר, שמעתי את הקהל, זה היה מדהים – פשוט חשתי את האנרגיה מכל עבר" מרשאן מוסיף כי הרגעים הללו, בהם עמד תחת אור הזרקורים והייתה תחושת ציפייה אדירה, היו מיוחדים מאוד: "זה לא משהו שאנחנו חווים כל יום. היה לי את כל הלחץ והפחד, אבל גם את האנרגיה המטורפת שדחפה אותי. אין הרבה ספורטאים שחווים את זה".
יפתיע את כולם?
השחיין הצרפתי לא מפסיק לחלום על אתגרים חדשים: "מאוד אהבתי לשחות בסין, בשנגחאי, העיר הזו מטורפת. בשנה הבאה אני אשמח לקחת חלק באירועים נוספים, אולי גם לשחות בסגנון חופשי ולהפתיע את כולם", הוא מציין.
לסיום, מרשאן שיתף בחלום האישי שלו: "אולי לא יהיה לי מקום בחלל, אבל הייתי רוצה לעבוד באסטרופיזיקה, לחקור את היקום. אם הייתי יכול לקום בבוקר ולהגיע למקום כזה, זה יהיה בשבילי החלום."