האלוף האולימפי בטריאתלון אלכס יי הולך על אתגר חדש – ריצת מרתון, וכבר נרשם למרתון לונדון הקרוב, שייערך ב-27 באפריל. יי, שסיפק עקיפה דרמטית ומפוארת בישורת האחרונה של התחרות בפריז, שנתנה לו את מדליית הזהב על חשבונו של היידן וויילד הניו זילנדי, נחשב לאחד הרצים הטובים בהיסטוריה של ענף הטריאתלון וכעת ינסה לבחון זאת על המסלול הפופולרי.
לכתבות נוספות בנושא:
42.2 ק"מ מתחת לאדמה: הכירו את המרתון התת קרקעי הראשון
"החלום שלי היה שיהיה פה מרוץ": מירב אולייניק נזכרת בראשיתו של חצי מרתון השרון
דרמה באליפות העולם בחצי איש ברזל: חנס עקף בסיום וניצח את היידן וויילד
"אני מרגיש שמעולם לא הפסיק 'לגרד' לי לרוץ", אמר יי בן ה-26 בראיון ל"גארדיאן" הבריטי: "אני רוצה לנסות את זה באמת. אני יודע שזה אתגר לעשות את זה בחלון של שישה חודשים. אבל אם כוכבי הלכת יסתדרו, אשמח לרוץ בזמן של של 2:07 שעות, אולי עד 2:10 שעות".
מדובר ברף גבוה במיוחד, בהתחשב בעובדה שרק שני בריטים בהיסטוריה רצו מהר יותר מ-2:07 שעות – מו פארח ואמיל קיירס. אלא שהריצות הארוכות לא זרות ליי גם בנפרד מהשחייה והרכיבה – הוא מחזיק בשיא אישי של 27:51.94 ב-10,000מ' מ-2018, עת היה בן 20, אז סיים במקום ה-14 באליפות אירופה. הוא גם כבר ניצח בגיל 15 ב"מיני מרתון" לונדון – מרוץ ל-2.6 ק"מ במסגרת אירועי המרתון. שניים מהרצים עקף אז הפכו לנציגים האולימפיים של בריטניה במרתון האולימפי בפריז – קיירס שהוזכר לעיל ומו מחאמד.
"אני אוהב את האתגר הבלתי אפשרי שטריאתלון מביא, להיות הספורטאי הטוב ביותר", אומר יי. "אבל יש טוהר בריצה. אני אוהב את הפשטות של זה. כל מה שאתה צריך זה את הנעליים שלך, ואתה מחוץ לדלת. זה נגיש לכולם. בביו שלי באינסטגרם כתוב שאני טריאתלט/רץ. ויש משהו מיוחד בריצה".
יי בדרך כלל רץ בסביבות 95 ק"מ בשבוע במסגרת אימוניו כטריאתלט, אבל כדי להתכונן למרתון הוא יגדיל את זה לסביבות 140 ק"מ. תוך כדי, הוא ימשיך כמובן גם לשחות ולרכוב על אופניים בעצימויות מעט נמוכות מהרגיל, כדי לתחזק את יכולות הטריאתלון שלו.
"הפיזיולוגיה לא הולכת להיות האתגר הגדול ביותר – זה הסיבולת השרירית והעומס שאני אקח לאורך המרתון", הוא אומר. "החבר'ה המובילים עושים 145 ק"מ כל שבוע, שבוע אחר שבוע. אבל אני לא אצליח להשתוות לזה. אז איך ירגישו הרגליים שלי כשאגיע לק"מ ה-35 ק"מ שם כולם אומרים שהמרוץ האמיתי מתחיל? אני יודע שאין דרך קלה לקצר תהליכים במרתון. אני חייב לתת למרחק את הכבוד הראוי לו, ראיתי הרבה ספורטאים מדהימים מושפלים ממש מהר במרתון הראשון שלהם. אני מודע היטב לזה שזה יכול להיות אני. אבל אני מתכונן הכי טוב שאני יכול, ואני מקווה שאוכל להיות חלק מיום היסטורי".