הטור דה פראנס הוא אולי תחרות הספורט הקשה והמתישה ביותר בעולם: שלושה שבועות של רכיבה על פני קרוב ל-3,500 קילומטרים במצטבר, בתנאי מזג אוויר לא קלים, שיפועים קשים ועליות שלא בטוח שהרכב שלכם היה סוחב אותן בקלות. כל זאת, מול הרוכבים הכי טובים שיש לענף להציע כמובן.
לכתבות נוספות בנושא:
טאדיי פוגצ'אר חגג ניצחון גדול: "התחרות הכי טובה אי פעם"
רמה מעל כולם: טאדיי פוגצ'אר חגג ניצחון גדול בקטע האחרון בניס
פוגצ'אר ממשיך לנפץ שיאים: "הזדמנות ליהנות מהקהל פעם נוספת"
לא פלא אם כן, שכדי לצלוח את המרוץ המאתגר, הרוכבים זקוקים לתזונה מוקפדת ומותאמת. על פי הערכות, כל רוכב צורך כ-8000 קלוריות בכל יום במהלך הטור דה פראנס – שכמובן מחושבות היטב על ידי צוות תזונאים מומחה וטבחים מהשורה הראשונה.
אז איך נראה תפריט ממוצע שלהם? שלוש שעות לפני היציאה לקטע התחרות, נהנים הרוכבים מבופה ארוחת בוקר שמזכיר יותר ארוחת ערב: אורז, פסטה, נודלס, ביצים, שלל מיצים ופירות, קפה, לחמים, פנקייקים, יוגורטים וכמובן משקאות אנרגיה. כחצי שעה לפני היציאה לדרך, מצטיידים הרוכבים בחטיפי אנרגיה, דברי מתיקה שונים וכמובן: אספרסו.
במהלך הרכיבה עצמה, בה חלק מהרוכבים שורפים לא פחות מ-5000 קלוריות, הם בעיקר אוכלים חטיפי אנרגיה, ג'לים וכדומה. שעה לאחר סיום הרכיבה, מגיעה עוד ארוחה משמעותית, עם אורז, פסטה, תפוחי אדמה, עוף, דגים וביצים. וזו עדיין לא ארוחת הערב, כן? ארבע שעות לאחר סיום הקטע, מוגשת ארוחה מותאמת, על פי סוג הקטע למחרת (ספרינט או טיפוס), כאשר לפני יום המנוחה, מרשים לעצמם הרוכבים להתפנק בהמבורגרים, פיצות, לזניות ובשרים על האש.