ממלפפון ים לטריאתלון ספרינט ב-6 שבועות | פרק ראשון: נקודת המוצא

28 שנים אחרי הפעם האחרונה בה התחרה בטריאתלון, חגי אשלגי החליט להוציא את האופניים מהמחסן, לאוורר את נעלי הריצה ולהירשם ל-TRI כנרת. כעת הוא משתף בתהליך בסדרת טורים מיוחדת. הנמיכו ציפיות והצטרפו למסע
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
חגי אשלגי בגביע הים האדום | צילום: צלמי שוונג

מבוא
את סדרת הטורים הזו אתם ממש לא חייבים לקרוא. נוסף לכל האתגרים והצרות, אין ולא תהיה בה התחייבות לסוף טוב, לקתרזיס, ובטח לא להרמת מורל. אם מי מאלו יתרחש, אז דעו שזה קרה במקרה. לא בכוונה, ובטח לא בהתחייבות מראש.

הנמכתם ציפיות? גובה דשא מכוסח? קדימה.

רקע
העסק התחיל בצ'אלנג' ישראמן. אם נדייק בחפירה, הוא התחיל ב-1991, נגדע ב-1996, יצא להפסקה של 28 שנים, והתעורר מחדש בצ'אנלג' ישראמן. "העסק הזה" הוא טריאתלון, בשביל כותב שורות אלו.

אז אחרי הצ'אלנג' ישראמן, בו התחריתי כשחיין בשלשה כמו שאני עושה בכל השנים האחרונות, התעורר חיידק – איך לא? – לנסות שוב טריאתלון. בשנים 1991 עד 1996 השתתפתי בכמה טריאתלונים ודואתלונים.

חגי אשלגי בשלשה בצ'אלנג' ישראמן | צילום: צלמי שוונג

המפגש הראשון עם טריאתלון היה עבורי בתפקיד רוכב בשלשה משפחתית בטריאתלון בחיפה. רכבנו על כביש 4 לכלא 6 וחזרה. התוצאה – פסילה! ועוד בגללי. הסיבה – רכבתי ללא קסדה. אחרי שהצלחנו במאמץ משפחתי משותף למצוא אופניים 12 שעות לפני הזינוק, והצלחנו לפענח גם את מנגנון החלפת ההילוכים, מה קסדה עכשיו? באותם ימים אפילו בטור דה פראנס עוד רכבו בלי קסדות.

ואתם עוד מעזים להתלונן על שיפוט?!

למרבה המזל, זה לא הרתיע. בשנים הסטודנטיאליות – 1996-1992 – גרר אותי יוסי אבני זצ"ל להשתתפות בטריאתלונים ובדואתלונים. אבני איש ספורט מיוחד, נחתך משטאנץ דומה לזה של השחיין/מאמן השחייה – גרשון שפע. הכוונה – 100% דוגמה אישית; 100% דחיפה חיובית קדימה; 0% דרשנות או משמעתנות, למרות שאבני היה קצין ספורט בשירות קבע (על יוסי אבני סופר כבר בדפים אלו).

אבל ב-1996 זה נעצר. מ-1996 עד 2009 נותרו עמי רק רכיבת האופניים ולעתים ריצה. מ-2009, זה 15 שנים, נותרה רק השחייה, וריצה בתקופות לסירוגין. אלא שהריצה ב-5 השנים האחרונות הפכה למועטה יותר.

עד כאן הרקע.

חגי אשלגי בגביע הים האדום | צילום: צלמי שוונג

הגדרת המשימה
המטרה – ניסוי השמשה של הגוף והגלגלים בגיל כמעט 55, וצליחת טריאתלון ספרינט ב-TRI כנרת בהנאה.

כללי הניסוי:
1. ריצה – ללא שעון. שחיה (בים) – ללא שעון. אופניים – ללא שעון וללא מד מהירות או וואטים.
2. שום דבר בשלב הזה לא תחרותי.
3. הנאה בכל רגע בפעילות – חובה!
4. הימנעות מפציעות.
5. המשך עבודה רגיל בתקופה.

נקודת המוצא:
• שחייה – אין קושי. לא נדרש שינוי מיוחד. אולי הגדלת תדירות אימון מ-2-1 אימונים בשבוע ל-3-2 בשבוע.
• אופניים – לא רכבתי כבר שנים. חזרה לאחר 15 שנה לאופניים.
• ריצה – חזרה לריצה אחרי שנים די ריקות מריצה.
• משקל – 91 ברגיל עם תנודתיות פלוס 2 ק"ג (סופ"שים עשירים) למינוס 1 ק"ג.
• גיל – 3 חודשים לפני גיל 55.

משך זמן הניסוי (עד לביצוע) – 6 שבועות מתחילת החזרה לריצה; 3 שבועות וחצי מהחזרה לאופניים.

זה הבסיס.

חמוש במשפט המאסטרס הידוע – The older I get, the FASTER I was, יוצאים לדרך.
מוזמנים לעקוב.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג