כ-80 אחוז מהישראלים מעידים על עצמם כי הם עוסקים בפעילות גופנית ספורטיבית בתדירות כלשהי, ו-44 אחוז עושים זאת לפחות פעמיים בשבוע. כך עולה מנתוני סקר שילוב שנערך באוגוסט השנה בהזמנת האיגוד הישראלי לספורט עממי. אז איזה ספורט הכי פופולרי ומה ההבדל בין גברים לנשים? מוזמנים לצלול איתנו לנתונים המעניינים ביותר בסקר.
לכתבות נוספות בנושא:
סקר הריצה הגדול: כמה פעמים רצים בשבוע, כמה נעליים קונים ומה הכי מעצבן אותנו?
תזונה מנצחת במרתון: האם מיתוס הפסטה עובד ומה הסודות של הרצים הגדולים
עד הפסגה הבאה: מתי נרשה לעצמנו להיות מאושרים?
הפעילות הספורטיבית החביבה על הישראלים: בדומה לשנה שעברה, הפעילות הפופולארית ביותר היא הליכה או צעידה, כש-39 אחוז מהנשאלים ציינו אותה כפעילות העיקרית (תשובה שבאופן צפוי שכיחותה עולה עם הגיל). הפעילות הבאה אחריה, אך במרחק רב הוא חדר כושר, עם 18 אחוז. ריצה היא העדפתם של 7 אחוזים, שחייה עם 4 אחוזים ורכיבה על אופניים 3 אחוזים.
תדירות: 27 אחוז מהנשאלים השיבו כי הם מתאמנים פעמיים בשבוע וזו הייתה התשובה הנפוצה ביותר. 16 אחוז עוסקים בפעילות ארבע פעמים בשבוע או יותר ו-11 אחוז פעם אחת בשבוע באופן קבוע. 16 אחוזים השיבו כי מתאמנים לפעמים, אך לא באופן סדיר.
השפעת הקורונה: 26 אחוז מהנשאלים ציינו שהחלו להתאמן לאחר הקורונה. לשם השוואה, ב-2022 ציינו את הקורונה 24 אחוז ואילו ב-2021 ציינו 20 אחוז.
מה גורם לנו להתאמן: מלבד הקורונה יש גורמי הנעה נוספים לעיסוק בפעילות גופנית ספורטיבית. הבריאות היא המניע העיקרי כש-50 אחוז מהנשאלים ציינו אותה. ירידה במשקל היא הסיבה הבאה עם 18 אחוז מהבחירה הכללית ומהווה רוב בקרב נשים בגילאי 49-18, גברים בגילאים אלה העדיפו דווקא את עיצוב הגוף כסיבה.
החסמים: ולמה אנחנו לא עושים פעילות גופנית? החסם העיקרי לעיסוק בפעילות גופנית ספורטיבית או להגברת היקף הפעילות הוא תירוצים של חוסר זמן, שמהווה תשובה של 53 אחוז מהנשאלים. חסם בולט נוסף הוא חוסר רצון, אות בחרו 36 אחוז מהנשאלים.
מזון בריא: בנוסף לפעילות הגופנית, מהסקר עולה כי 60 אחוז מהציבור מקפידים על רכישת מוצרי מזון בריאים.
הסקר נערך בקרב 502 נשאלים דוברי עברית בני 18 ומעלה, במדגם ארצי, אקראי ומייצג של האוכלוסייה.