הקרב על "הגברת הזקנה" היה אמור להיות דו-קרב בין שני האקדוחנים הצעירים הבולטים בסבב, אבל פציעה של טאדיי פוג'צאר בשלב מוקדם של ליאז'-בסטון-ליאז' הותירה את הבמה לאלוף העולם ומנצח השנה שעברה רמקו אוונפול (Soudal – Quick Step). הבלגי ברח לדבוקה כ-33 קילומטר לסוף המרוץ והפך לרוכב הראשון שמגן על התואר בליאז' מאז מיקלה ברטולי בסוף שנות ה-90'.
ליאז'-בסטון-ליאז' הוא הוותיק מבין חמשת המונומנטים של עולם האופניים ומתקיים מאז 1892. המסלול הארוך ומרובה הטיפוסים (258 ק"מ ו-10 טיפוסים השנה) נחשב למרוץ החד יומי הקשה ביותר ומתאים למטפסים.
פוגצ'אר (UAE), שנמצא בכושר נפלא השנה, קיווה לשחזר את הישגם של דוידה רבלין ופיליפ ז'ילבר ולהפוך לרוכב השלישי אי פעם שמנצח בשלוש הקלאסיקות של הארדנים בעונה אחת, אבל היה מעורב בתאונה לאחר כ-80 קילומטר ונאלץ לפרוש בשל פציעה בשורש כף היד.
לכתבות אופניים נוספות:
"רוצה להוכיח שרוכב ישראלי ראוי לנצח": אחרי שעשה היסטוריה, איתמר איינהורן חושב בגדול
פוגצ'אר (שוב) ניצח באמסטל גולד, וולרינג ניצחה אצל הנשים
שיאים בכל מרוץ: איך קרה שמרוצי האופניים הפכו למהירים מאי פעם?
🤩 It is Tadej Pogacar’s world and we are just living in it
🥇 Tadej Pogacar wins the Amstel Gold Race Men and continues to dominate the cycling world 🚴♂️#AmstelGoldRace | @TamauPogi pic.twitter.com/zQ1OadCQoN
— Eurosport (@eurosport) April 16, 2023
בלעדיו, השאלה היחידה שנותרה הייתה האם מישהו יכול לעצור את אוונפול. טום פידקוק (Ineos) ניסה לעקוב אחרי הבלגי, אבל מהר מאוד נפתח ביניהם פער גדול. פידקוק הקדים בספרינט לקו הסיום את סנטיאגו בואיטרגו (Baharian) בקרב על המקום השני, 1:06 אחרי אוונפול. הנציג המוביל של ישראל פרמייר טק, מייקל וודס, סיים במקום ה-12. לאחר המרוץ נודע כי פוגצ'אר סובל משברים ביד ויצטרך לעבור ניתוח בידו לאיחוי השברים. בשלב זה לא ברור מתי יחזור להתחרות, וזו בשורה קשה לאוהדיו.
וולרינג השלימה טרבל
בניגוד לפוגצ'אר, דמי וולרינג (SD Worx) הפכה לאישה השנייה בהיסטוריה שזוכה בעונה אחת בליאז'-בסטון-ליאז', פלש ואלון ואמסטל גולד. ההולנדית ניצחה בספרינט אל קו הסיום את אליסה לונגו בוריגני האיטלקיה (Trek – Segafredo), לאחר שהשתיים פתחו פער מקבוצה מצומצמת של רוכבות כעשרה קילומטרים לסיום המרוץ. בכך השוותה את הישגה של בת ארצה אנה ואן דר ברגן מ-2017. חברתה לקבוצה של וולרינג, מרלן רויסר השוויצרית, ניצחה בספרינט למקום השלישי, 22 שניות אחרי המנצחת.
ברביעי שעבר וולרינג ניצחה בפלש ואלון, כאשר הצליחה לברוח לשאר המתחרות בעלייה של המור דה הוי – אחד הטיפוסים הקשים בסבב – רק 1.3 ק"מ אבל עם חלק שבו השיפוע הוא 19 אחוז. ההולנדית רכבה בצורה התקפית לאורך כל המרוץ, מצאה כוחות להקדים בחמש שניות את ליאן ליפרט (Movistar) וגאיה ריאליני (Trek – Segafredo). אליזבת' סטנרד האוסטרלית הייתה המדורגת הגבוהה ביותר של הקבוצה הישראלית IPT-Roland, כשסיימה במקום ה-33.
זמן קצר לאחר מכן, פוגצ'אר זכה בפלש ואלון, כשחצה את קו הסיום בפסגת המור דה הוי לפני מתיאס שקלמוס (Trek – Segafredo) ומיקל לנדה (Bahrain – Victorious). מייק וודס הקנדי של IPT נטל את ההובלה בתחילת הטיפוס וניסה להפתיע את הסלובני, אבל לקראת הסוף פוגצ'אר הראה פעם נוספת שהוא בלתי מנוצח ופתח פער קטן משאר הרוכבים. וודס סיים בסוף רביעי.
רוכבים עם עין אחת על הג'ירו
בעוד פחות משבועיים ייצא לדרך הג'ירו דה איטליה, ושם חדש-ישן מצטרף לרשימת המועמדים לניצחון. מאז שתיאו גייגן-הארט זכה במפתיע בג'ירו ב-2020, הוא די נעלם. בתחילת השנה זכה בניצחון ראשון מאז אותו ג'ירו. בחודש שעבר סיים שלישי בטיראנו-אדריאטיקו.
בשבוע שעבר ניצח בטור של האלפים, אחד ממרוצי ההכנה לקראת הג'ירו. הבריטי בן ה-28 ניצח בשני הקטעים הראשונים של הטור באוסטריה והראה מצוין גם בהמשך. איניוס צפויים לשלוח קבוצה מאוד חזקה לג'ירו, ונראה שלגייגן-הארט סיכויים לא רעים להיות המוביל.
הבריטי הקדים בדירוג כללי שני רוכבים נוספים שמקווים להאבק על הפודיום באטליה, היו קארת'י (EF Education-EasyPost) וג'ק הייג (Bahrain – Victorious). מת'יו ריקיטלו האמריקאי בן ה-21 של IPT, הוכיח שוב שלקבוצה הישראלית יש מטפס מוכשר שכדאי להשקיע בו. הוא סיים במקום ה-16 בדירוג הכללי ובמקום השלישי בתחרות הרוכב הצעיר. דומינוקו פוצוביבו, שהצטרף ל-IPT לפני פחות מחודשיים, נראה כמו רוכב שזקוק לעוד כמה ימים על האופניים והתקשה להישאר עם המובילים לקראת סוף הקטעים. הוא סיים במקום ה-21 בדירוג הכללי. צעיר נוסף של הקבוצה, מרקו פריגו האיטלקי, סיים שביעי בקטע הרביעי.