בחסות לאומי
חדר כושר פרטי בבית יכול להיות הוצאה משתלמת יותר מכפי שחשבתם. אם למשל מנוי לחדר כושר עולה בממוצע 250-350 שקל לחודש ואצל שני מבוגרים או משפחה כבר מדובר על הוצאה של כ-500-650 שקל לחודש, כפול כמה שנים ברצף, הסכום להקמת חדר כושר פרטי באחד החדרים הפנויים של הבית כבר לא נשמע מופרך כל כך.
לפי רשתות השיווק של מוצרי הספורט, בשנים האחרונות קיימת עלייה של 14% בהקמת חדרי כושר ביתיים. אז איך עושים את זה נכון? הנה 5 עובדות שכדאי לדעת:
1. אפשר לבצע הדמיה ממוחשבת של החדר
העובדה הכי חשובה שכדאי לזכור לגבי חדר כושר פרטי היא שהמקום הפנוי קובע את האבזור ואת היקף הפרויקט. במילים אחרות, עליכם לבחור היטב את החדר המתאים וכדאי גם לתכנן איפה בדיוק לשים כל אביזר כושר.
החדשות הטובות הן שאפשר לבצע הדמיה ממוחשבת של החדר. זה אולי יעלה עוד כמה מאות שקלים וכרוך בפגישה אישית עם בעלי מקצוע, אך הדמיה מן הסוג הזה תאפשר להפריד בין מכשירים חיוניים (אופני כושר, מסילת ריצה, מכשיר אליפטי וכן הלאה) לבין מכשירים שנחשבים למותרות (כגון מכשירי גמישות, מזרונים וציוד נוסף).
2. ההוצאה הממוצעת היא 17-36 אלף שקל
נגיע לתכלס: הקמת חדר כושר ביתי תהיה כרוכה בהוצאה של 17-36 אלף שקל. טווח המחירים הזה רחב, לכן התפקיד שלכם הוא להחליט מראש איזה ציוד קונים וכמה משקיעים. בפועל, ההבדל העיקרי הוא בין חדר כושר שמוגדר כביתי ולכן הציוד בו מתאים רק לכם – לבין חדר כושר מקצועי שיש בו אביזרים וציוד שמתאימים למתאמנים נוספים.
לשם השוואה, חדר כושר עם ציוד מקצועי בלבד שמשתרע על חלל גדול דורש השקעה כספית מאסיבית של כ-40-400 אלף שקל. אז מצד אחד, עליכם להקפיד על מרחב ובטיחות ולשמור על מרחקים סבירים בין המכשירים באופן שאולי יחייב אתכם לגזול עוד כמה מטרים מחלל הפנים של הבית. מצד שני, אנשים שמתאמנים כ-10-14 שעות בשבוע לא צריכים להשקיע מאות אלפי שקלים בציוד מקצועי.
3. יש אחריות על הציוד
רכשו רק ציוד ספורט שיש עליו אחריות. זו עובדה חשובה אך לא מספיק ידועה, שגורמת לכך שרבים מהמתאמנים מגיעים למצב של בזבוז כסף ואנרגיה.
בדקו את האחריות על כל המכשירים שאתם רוכשים. קראו היטב את האותיות הקטנות, התייעצו עם בעלי מקצוע ושימו את הציוד על רצפה מתאימה ועבה.
4. קיימות אפשרויות מימון שונות
יש כמה דרכים לממן הקמת חדר כושר פרטי. ראשית, החליטו אם אתם הולכים על דבר כזה בתור פרויקט אישי או כעסק. במידה והחלטתם להקים עסק ולנהל אותו מהבית, עליכם להשלים את ההליך הבירוקרטי מבחינת פתיחת תיק במוסד לביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ. שנית, בררו כמה הון עצמי עומד לרשותכם וקבעו סדר עדיפויות רלוונטי.
הדבר הנכון לעשות הוא להתחיל עם מכשירי אימון בסיסיים שהם חובה בכל חדר כושר שמכבד את עצמו, אך עם הזמן להמשיך להצטייד בעוד מכשירים מתקדמים יותר. אם חסר לכם קצת הון עצמי, תוכלו לברר לגבי *הלוואות ולהשתמש בהן לצרכי גישור. בכל מקרה, ודאו התאמה בין גובה ההחזר לבין גובה ההלוואה ובררו לגבי המשמעות מבחינת ריביות.
*כתבה זו אינה מהווה הצעה או התחייבות למתן הלוואה. אישור כל הלוואה, סכומה ותנאיה נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל