לכל כתבות הסיכום של הטור דה פראנס
מסלול הטור דה פראנס 2021 המלא
אם גם אתם שאלתם את עצמכם מה זה כל המספרים והקטגוריות השונות בעליות השונות בטור דה פראנס, אנחנו כאן בשביל לעשות לכם סדר.
צ פ ו | בחירת 10 הטיפוסים בטור דה פראנס
כיצד מסווגים קושי של עליות בטור דה פראנס?
כל אחת מקטגוריות ההרים נעשית קשה יותר ויותר מדרגה 4 עד ל-HC. המארגנים קובעים את הסיווג על סמך שיפוע ממוצע, אורך העלייה וגובה מקסימלי.
יש לציין כי המארגנים יכולים להגדיר באופן סובייקטיבי עלייה כקשה יותר לפי ראות עיניהם, למשל אם היא מופיע בסוף קטע עם מסלול ארוך ומפרך.
קטגוריה 4, הקלה ביותר:
טיפוס שהוא יותר כמו גבעה, אינו מהווה בעיה לפלטון המקצועני. בדרך כלל צריכה להיות לפחות באורך 4 ק"מ ו-4% שיפוע ממוצע (או שיפוע תלול יותר ומרחק קצר יותר)
קטגוריה 3:
נהיה כאן קצת קשה יותר. גם המקצוענים מתקשים כבר להחזיק ביחד קצב נוח. ככלל, סביב שיפוע ממוצע של 6% למשך 4 ק"מ לערך. לפעמים מרחקים קצרים יותר בשיעור של כ-8% שיפוע.
קטגוריה 2:
טיפוסים ארוכים יותר ולעתים תלולים יותר. נשמעות נשימות כבדות גם אצל הרוכבים הטובים ביותר. בדרך כלל יותר מ-5 ק"מ בשיפוע של 7% או יותר מ-10 ק"מ בסביבות 5%.
קטגוריה 1:
אלה הימים שכריס פרום בוחן את הכידון שלו מקרוב, טיפוסים קשים ביותר שעושים הפרדה משמעותית בדבוקה. בערך 5-10 ק"מ בשיפוע של 8% או 15 ק"מ ויותר ב-6%.
HC או "קטגוריית-על":
זהו מונח צרפתי חלקלק שמשמעותו העלייה שמעל לקטגוריזציה. אלה הטיפוסים הארוכים והקשים ביותר בטור. 15 ק"מ, 20 ק"מ, 30 ק"מ. תלול, ארוך ואכזרי. לפחות 15 ק"מ מעל 8% שיפוע ממוצע.
כאן יצטיינו רק המטפסים המומחים שיכולים לשיפועים החדים והאוויר הדליל.