מאות אנשי ברזל ישראלים נוהרים מדי קיץ לאירופה כדי להשתתף בתחרויות השונות של סבבי האיירונמן והצ'לנג' שהן מאתגרות בפני עצמן, אבל מעטים מהם מחפשים את האתגרים האקסטרימיים במיוחד בתחום הטריאתלון למרחקים ארוכים. אחד מהם הוא גיא פרל, שהשתתף בסוף השבוע האחרון בתחרות ה"נורסמן" שבנורווגיה.
ה"נורסמן" נחשב לאחד הטריאתלונים למרחקים ארוכים הקשוחים בעולם. המתחרים יוצאים לדרך במעבורת ששטה במים הקפואים שבין הפיורדים הנורווגים ועוד לפני עלות השחר המתחרים קופצים מהמעבורת למים ומשם מזנקים לשחייה של 3.8 ק"מ לכיוון החוף. הרכיבה מתחילה ב-40 קילומטרים במגמת עלייה עד לגובה של 1,200 מטרים מעל פני הים כך שגם היא מפרכת במיוחד. הריצה היא למרחק מרתון (42.2 ק"מ) רק שאחרי 25 קילומטרים על הכביש, המתחרים המהירים יותר עוברים ל-17 ק"מ נוספים של טיפוס על הר במסלול סלעי במיוחד.
בדרך כלל המנצחים והספורטאים שתופסים את רוב המקומות בצמרת הם נורווגים שרגילים לתנאים המקומיים, למרות שהנורסמן מושך אליו המון משתתפים מחו"ל. לעתים מגיעים גם ישראלים בודדים (בשנה שעברה התחרו שלושה ישראלים) ובסוף השבוע האחרון גיא פרל רשם הישג נהדר בקנה מידה ישראלי כשסיים במקום ה-30 הכללי. אל העלייה האחרונה בהר הוא הגיע כשהוא מדורג במקום ה-18 הכללי, אבל כנראה שהניסיון של מתחרים אחרים במקום הזה הוריד אותו בדירוג.
פרל הגיע אל שער הסיום בפסגת ההר אחרי 12:55 שע' וחשוב לציין שרק קטע הריצה מאריך בממוצע את השליש האחרון של תחרות איש הברזל הזאת בשעתיים לפחות אם לא יותר. הוא היה אחד מבין 142 גברים ו-17 נשים שזכו לתואר "המסיימים בחולצה השחורה", כלומר המתחרים שהגיעו לנקודת ה-25 קילומטרים בריצה לפני הקאט-אוף – מה ששלח אותם אל הטיפוס המפרך בהר, כאשר שאר המתחרים ממשיכים בריצה "רגילה" אל שער סיום אחר. המנצח השנה בנורסמן היה פרדריק לינגה יונסן מנורווגיה שעשה את זה בזמן של 10:47 שע'.
הישג מדהים ומכובד!! כל הכבוד גיא!!!
רק שנקודת הקאט אוף היא ב 32.2 קמ ולא 25 קמ והחלק עם הסלעים, הטיפוס על ההר הוא של כ 2 ק"מ .
מהקילומטר ה 25 הריצה במגמת עלייה.
ללא קשר .. הישג מדהים
ריספקט, אתגר לא פשוט