לערוץ הג'ירו ד'איטליה בשוונג – היכנסו
פחות משבועיים לפני פתיחת הג'ירו ד'איטליה בישראל, התקיים אתמול (ראשון) בבלגיה המרוץ החד יומי ליאז'-בסטון-ליאז', שהוא אחד מחמשת המונומנטים. זו היתה הגרסה ה-104 של המרוץ היוקרתי הזה שאורכו 258.5 קילומטרים, והמנצח הפעם היה בוב יונגלס מלוקסמבורג.
אחרי מספר ניסיונות בריחה לא מוצלחים של רוכבים שונים לאורך המסלול, עבודה טובה של קבוצת קוויקסטפ הובילה את בוב יונגלס לתקיפה מוצלחת כשנותרו 20 קילומטרים לסיום. יונגלס תקף בעלייה האחרונה ולא הביט יותר לאחור בדרך לניצחון המרשים ביותר בקריירה שלו.
יונגלס חצה את קו הסיום אחרי 6:24:44 שע' והקדים ב-37 שניות את מייקל וודס הקנדי (במרוץ חייו) ואת רומן בארדה הצרפתי. חברו של יונגלס לקבוצת קוויקסטפ, ג'וליאן אלאפיליפ הצרפתי שמככב בעונה הנוכחית, הוביל את הדבוקה שאחרי הבורחים וסיים במקום הרביעי כשהוא מקדים את דומניקו פוצוביבו האיטלקי. אלוף השנה שעברה, אלחנדרו ואלוורדה הצרפתי ממוסיבטאר, סיים במקום ה-13.
ניצחון לסייקלינג אקדמי בוואלטה קסטייה לאון
אחרי שחלק מרוכבי ישראל סייקלינג אקדמי השתתפו בשבוע שעבר בטורים של האלפים ושל קרואטיה, קבוצת רוכבים נוספת השתתפה בוואלטה קסטייה לאון, מרוץ בן שלושה שלבים בספרד. רובן פלאזה הספרדי, הרוכב המעוטר ביותר של סייקלינג אקדמי, ניצח את השלב השלישי והאחרון – מה שגם הוביל אותו לניצחון במרוץ כולו.
פלאזה, שהיג השיא שלו בקריירה היה מקום 11 בטור דה פראנס ב-2010, הקדים בזמן המצטבר של שלושת השלבים את קרלוס ברברו הספרדי מקבוצת מוביסטאר ב-35 שניות, כאשר אדוארד פראדס רברטר הספרדי סיים שלישי בהפרש של 42 שניות מפלזה, שניצח בזכות בריחת סולו ב-40 הקילומטרים האחרונים של הקטע השלישי.
בסיום אמר פלאזה: "ניצחתי במרוצים גדולים יותר בחיי, אבל בשבילי זה ניצחון מיוחד במינו כי זה במדיה של קבוצה ישראלית צעירה ושאפתנית אליה הצטרפתי כדי להוביל ולעזור. מבחינתי לא רק אני ניצחתי, אלא סייקלינג אקדמי כולה".
השבוע יקבעו בישראל סייקלינג אקדמי את הסגל הסופי לג'ירו ד'איטליה, כשהשאלה הגדולה היא מי מבין הרוכבים הישראלים, גיא שגיב או גיא ניב, יהיה בסגל. ואולי בכלל שניהם?