לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג
מתכון קל מהיר ומזין לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות שכיף לאכול לפני אימון או ליד הקפה של אחר הצהריים. לפני מספר ימים נתקלתי במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, שלפי כותב הפוסט הן אמורות להיות מזינות ובריאות. מה אגיד לכם? הן היו הכל חוץ מבריאות. היה שם תועפות של סוכר לבן, קמח לבן, כמות היסטרית של שוקולד ושמן קוקוס. לא ברור לי מה הכותב חשב לעצמו. אבל לי קרא האתגר לאפות עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות שיהיו בריאות ולא פחות חשוב טעימות ומתוקות.
העוגיות האלו מאוד קלות להכנה ומורכבות ממצרכים שקל להשיג בכל מקום. הן רכות ונימוחות ונשמרות היטב בתוך קופסה גם מספר ימים (הן אפילו הופכות טעימות יותר) והן כל כך בריאות שאפשר לאכול אותן אפילו לארוחת בוקר. יתרון נוסף שכל עוגייה מכילה 170 קלוריות ו-6.5 גרם שומן מה שהופך אותך לחטיף אנרגיה אמיתי. לא מאמינים? אכלו עוגייה אחת בשילוב קפה שחור שעה לפני אימון ואז נדבר.
הנה הערכים התזונתיים שלהן, על פי יועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר: ערכים תזונתיים ליחידה אחת –
170 קלוריות, 21 גרם פחמימה, 4.6 גרם חלבון, 6.5 גרם שומן, 3.5 גרם סיבים תזונתיים, 1 מ"ג ברזל
מרכיבים
1.5 כוס שיבולת שועל טחונה במטחנת תבלינים לקמח
1 כוס שיבולת שועל לא טחונה
230 גרם רסק תפוחים = 2 אריזות של רסק תפוחים הנמכר כרביעיות. כמות ששווה לחצי כוס
2/3 כוס קוקוס טחון
2 כפות סילאן
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר אפשר גם קצת שוקולד צ'יפס לבן – לחובבי הז'אנר
2 כפות פשתן טחון
הוראות הכנה
-
בקערית משרים את הפשתן הטחון עם מספר כפות מים כ-15-20 דקות עד קבלת ג'לי.
-
בקערה נוספת מערבבים את כל רכיבים העוגיות עם הפשתן עד קבלת בצק דביק
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
-
בעזרת ידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ובעזרת שורש כף היד משטחים את בצק העוגייה על גבי תבנית אפייה עד קבלת צורה של עוגיה.
-
אופים כ-15 דקות
-
מוציאים מצננים
-
אפשר לאחסן בקופסה אטומה עד שבוע