פולי הקקאו גדלים על עצים במרכז אמריקה, למרגלות האנדים והגיעו לשם על ידי בני שבט המאיה. רובנו מכירים את הקקאו בצורת אבקה או כשוקולד אולם ככל שמעברים יותר את הקקאו, כך הערכים התזונתיים שלו יורדים, כלומר, הוספה של חלב וסוכר לקקאו הטבעי לצורך הכנת שוקולד, מורידה את אחוזי הקקאו בו בכך גם את היעילות שלו מבחינה תזונתית. פולי קקאו עשירים מאוד בנוגדי חמצון ובעיקר פלבנואידים ונוגדי חמצון נוספים שמסייעים בבריאות הלב וכלי הדם. בפולי הקקאו נמצא באופן טבעי קופאין וכמות גבוהה של מגנזיום וחלבון. הקקאו מסייע בייצור סרטונין המסייע בתחושה טובה.
פולי הקקאו לא בכדי נמצאים בראש רשימת מזון-העל, הם הגיעו לשם בזכות ולא בחסד. הפולים עשירים מאוד בוויטמינים ומינרלים והצריכה שלהם מטיבה עם הגוף ובעיקר של ספורטאים.
ערך קלורי 100 גרם
450 קק"ל (משתנה מאוד בין חברה לחברה).
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
שומנים: 42 גרם
שומן רווי: 25 גרם
שומן רב בלתי רווי: 7 גרם
שומן בלתי רווי: 11 גרם
סה"כ פחמימות: 35 גרם
סיבים תזונתיים: 32 גרם
חלבון: 14 גרם
ברזל: 21% מהצריכה היומית המומלצת
סידן: 128 מ"ג
מגנזיום: 499 מ"ג
אופן השימוש
ניתן לאכול את הפולים הנאים כמו שהם, ללא הקליפה או לשבור אותם ולפזר על דייסת קוואקר או יוגורט לפי הטעם.
כמות יומית מומלצת
3-5 פולים ליום (תלוי בהמלצות המשווק, משתנה מחברה לחברה)