אחד הדברים היפים בספורט סבולת הוא ההזדמנות של ספורטאים חובבנים להשתתף ולהתחרות באותה זירה עם הספורטאים הטובים ביותר, בין אם זה במרתון, טריאתלון או אפילו בחלק ממרוצי האופניים. באיגוד האופניים החליטו לקחת את העניין הזה צעד אחד קדימה, ומאמן נבחרת הנשים, ניב ליבנר, מזמין ביום שישי הקרוב (1/12) את כל הרוכבות לקחת חלק באימון משותף של הנבחרת המונה 16 רוכבות. האימון הזה ייצא לדרך ב-8:00 בבוקר במלון נווה שלום, והוא מתאים לכל אחת שיכולה לרכב למרחק של 85 קילומטרים במהירות ממוצעת של כ-25 קמ"ש.
"זה משהו שאנחנו עושים בפעם הראשונה, והרעיון הוא להפגיש בין רוכבות הנבחרת לשאר הענף, ולאפשר לאורחות לרכוב אתן ולשאול אותן שאלות", אומר ליבנר, שמנסה לקדם את האימון המשותף הזה. עם או בלי קשר לאירוע הזה, המטרה של ליבנר ובכלל של אנשי איגוד האופניים היא למנף את ההצלחה שהביאה רוכבת ישראלית ראשונה אל המשחקים האולימפיים באוגוסט 2016, ולזכות ביותר חשיפה והכרה בקמפיין האולימפי הבא לקראת טוקיו 2020.
"מבחינתי זה מה שחשוב גם באירוע הזה, שיכירו יותר טוב את הרוכבות", אומר ליבנר ומוסיף: "יש כרגע 16 רוכבות בנבחרת ואין ספק שמאז ריו יותר מכירים אותנו. גופי הספורט תמכו בנו והאמינו בנו עוד לפני כן, ועכשיו אנחנו רוצים להמשיך ולנצל את הפוטנציאל. המטרות שלנו לשנה הקרובה הן אליפות העולם שתתקיים באינסבורק, והכרה עם התחרויות שבהן נצטרך להשיג את הניקוד לקריטריון האולימפי שנה לאחר מכן".
בין הרוכבות הבולטות בנבחרת ניתן למצוא את אלופת ישראל עומר שפירא, שרכבה בג'ירו האחרון לנשים במדי קבוצה איטלקית, וגם את רותם גפינוביץ' שרכבה בשנה החולפת בקבוצה הולנדית. שפירא תחזור בשבוע הבא לספרד ובשנה הקרובה היא תתחרה במדי קבוצה אמריקאית, אבל גם בכל מה שקשור לענף האופניים בארץ היא די אופטימית: "באמת עובדים פה קשה, הצוות המקצועי עם ניב שהוא המאמן, ירדן גזית וענבר רונן מאפשר לנו לעשות הרבה דברים. אנחנו עדיין לא ברמה העולמית ולא במקום האידאלי, אבל אנחנו בהחלט בכיוון הנכון". לקראת הרכיבה ביום שישי אמרה שפירא: "חשיפה זה תמיד טוב, וככל שיותר אנשים יידעו מה אנחנו עושים ויכירו אותנו, זה יגרום ליותר נשים לבוא ולרכוב. ברגע שזה יפתח להרבה נשים זה יגרום להרבה יותר מוטיבציה, ואנחנו רוצות שיגיעו כמה שיותר נשים כדי שהרמה תעלה".