עונת התחרויות החלה ולחלקן צריך התארגנות נסיעה. זו כוללת ארוחות מחוץ לבית. יפעת גלילי מביאה 9 טיפים שיסייעו לכל ספורטאי להתמודד עם ארוחות במסעדות
מאת:אורנית יונה
אכילה במסעדות ואירועים הינה חלק בלתי נפרד מחיי החברה שלנו ואין צורך לשנותם בגלל שינוי תזונתי או תהליך של דיאטה, אך יש להתמודד איתם בצורה נכונה יותר כדי שלא יזיקו לתהליך ההרזייה. אכילה נכונה בחוץ יכולה להשתלב יפה בתהליך הדיאטה אך יש להיות ערים לנקודות הבאות:
1. להמנע מצום במהלך היום – כדי לא להגיע רעב מידי לאירוע ואז ריחות או טעימות יגרמו לנו לאכול ללא שליטה והרבה יותר ממה שהתכווננו.
2. להחליף בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, כלומר לאכול בצהריים סנוויץ עם טונה, גבינה או ביצה ואת הארוחה החמה והמרכזית להשאיר למסעדה.
3. לקרוא היטב את התפריט ולבחור מנה שהיא פחות עתירה בקלוריות אך נוכל להנות ממנה.
4. לבדוק עם המלצר מה גודל המנה כדי להמנע מהפתעות – אולי להחליט לחלוק אותה עם עוד אדם.
5. להמנע ממזון מטוגן, מוקרם או בשמנת.
6. להתמקד במנה אחת ולוותר על מנה ראשונה ומנת ביניים.
7. ניתן לוותר על תוספת הלחם אותו אנו יכולים לאכול כל יום ולהמקד במזונות מיוחדים וחדשים.
8. לשתות מים במהלך הארוחה.
9. להזמין קינוח קטן לטעם המתוק.
צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אורנית יונה, תזונאית קלינית B.Sc, ברשת סטודיו C , סניף רמת-גן.