יום העצמאות הוא גם חגיגת אוכל מתמשכת על פני יממה שלמה. רבים מגיעים ליום שאחרי עם תוספת משקל אבל זה לא חייב להיות ככה- 8 טיפים איך לעבור את המנגל ולשמור על המשקל וגם ארוחה מומלצת
מאת:אלונה אזאגי ירון
• מומלץ להעדיף את הבשרים הרזים: בשר בקר רזה, בשר עוף והודו, וכן להוריד את העור ועודפי השומן לפני האכילה.
• במקום פיתה השווה לשלוש פרוסות לחם מומלץ לאכול קלח תירס או תפו"א על האש.
• לשלב בארוחה סלטי ירקות טריים, הסלט משביע, דל קלוריות ומספק לגוף סיבים תזונתיים.
• ניתן לצלות על האש חצילים, קישואים, עגבניות ובצלים בשמן זית, עשבי תיבול ותבלינים.
• הימנעו מנשנושים כגון פיצוחים למיניהם. בחופן בוטנים או אגוזי קשיו יש כ-250 קלוריות!
• וותרו על שתייה ממותקת, בכוס מיץ יש כ- 120 קלוריות.
• לקינוח מומלץ סלט פירות המכיל ויטמינים ומינרלים ודל בקלוריות בהשוואה לקינוחים אחרים או כדור גלידה סורבה.
• אכלו רק בישיבה ומהצלחת, שתו הרבה מים והרבו בפעילות גופנית!
ארוחת על האש לדוגמא:
• 2 שיפודי עוף או סטייק פרגית או 2 קבאבים
• סלט ירקות קצוץ עם כפית שמן וסלטי ירקות ללא מיונז
• כף טחינה או כף חומוס
• ירקות קלויים: פלפל, קישוא, חציל ומלפפונים חמוצים
• קלח תירס או תפוח אדמה
• כוס סלט פירות
• תה צמחים ללא סוכר
אלונה אזאגי ירון- דיאטנית קלינית ,B.Sc.Nutr, רשת סטודיו C, סניף ראשל"צ מזרח, www.studioc.co.il.