משבר האקלים משפיע על תחומי חיים רבים, וגם על הספורט. לפי סקר שערכה התאחדות האתלטיקה העולמית במהלך אליפות העולם האחרונה בבודפשט, העידו 75 אחוזים מהאתלטים והאתלטיות שנשאלו כי שינויי האקלים משפיעים עליהם באופן ישיר.
לכתבות נוספות בנושא:
תנו לה לזרוח: היתרונות הבלתי צפויים של חשיפה לשמש
מהעבודה המשותפת עד הגאווה והתקופה: סיכום הופעת נבחרת ישראל במרתון ולנסיה
ב-247 מטר בלבד: שיא עולם חדש בריצת 24 שעות למיהו נקאטה
בסקר השתתפו קרוב ל-400 אתלטיות ואתלטים ותוצאותיו נחשפו במהלך ועידת האקלים הבינלאומית של האו"ם הנערכת בימים אלו בדובאי. עוד העידו 85 אחוז מהנשאלים כי לדעתם הספורט נפגע באופן כללי ממשבר האקלים. 90 אחוז השיבו בחיוב לשאלה האם הם מאמינים שהגופים המובילים את הספורט יכולים לעשות יותר לטובת עתיד יציב יותר.
אחת הדאגות המשמעותיות שהביעו האתלטים היא לגבי זיהום האוויר, כש-83 אחוז מהנשאלים ענו כי הם מודאגים מהנושא. מדובר בעלייה משמעותית לעומת סקר דומה שנערך בשנה שעברה, אז 72 אחוז העידו כי משבר האקלים פוגע בספורט ו-66 אחוז העידו כי הוא משפיע עליהם באופן אישי.
נשיא התאחדות האתלטיקה העולמית סבסטיאן קו אמר: "הדאגות הן חזקות וברורות, האתלטים שלנו ממשיכים לדבר בצורה מפורשת על ההשפעות שמשבר האקלים יוצר בחיינו ובספורט שלנו. חשוב לנו להמשיך ולפעול בעקבות הדאגות הללו ולהשתמש בהשפעה שיש לנו כדי להניע שינוי משמעותי".
רבות דובר בשנים האחרונות על מזג האוויר במהלך אירועי הקיץ הגדולים – משחקים אולימפיים, אליפויות עולם ואליפויות יבשתיות. התנאים הולכים ונהיים בעייתיים יותר ויותר, כאשר החום הכבד ששרר במהלך אליפות העולם האחרונה בבודפשט היה כנראה השיא. בעקבות החום, נאלצו המארגנים אף לשנות את לוחות הזמנים של התחרויות, כשעדיין חלקן נערכו תחת חום ולחות כבדים, ובתנאים קשים.
בתחרויות אתלטיקה הנערכות באצטדיון או בתחרויות ריצה הנערכות בכביש, למזג האוויר כמובן השפעה ישירה על התוצאות ברבים מהמקצועות, ונראה כי התנאים הקשים בבודפשט הם אלו שגרמו לתוצאות החד משמעותיות בסקר.